Ponta, dupa intalnirea cu Biden: L-am asigurat ca justita va fi scoasa din bataliile interne (Video)

Marti, 22 Octombrie 2013, ora 20:27
4921 citiri
Ponta, dupa intalnirea cu Biden: L-am asigurat ca justita va fi scoasa din bataliile interne (Video)
Foto: Facebook/ Victor Ponta

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, marti seara, dupa intalnirea cu vicepresedintele american Joe Biden, ca acesta i-a spus ca este foarte important pentru companiile americane ca Romania sa aiba o justitie independenta si eficienta. La randul sau, premierul a dat asigurari ca justitia va fi scoasa din bataliile politice.

"Joe Biden mi-a spus ca pentru companiile americane ideea de a avea o justitie independenta si eficienta este foarte importanta. L-am asigurat ca justitia va fi din ce in ce mai mult scoasa din bataliile politice interne.

L-am asigurat ca principalul scop este de a nu mai baga justitia in bataliile interne", a spus premierul, la Romania Tv.

"A intrebat 'Victor, ce vrei tu sa faci pentru Romania? Uite, asta asteapta America: sa fiti puternici si sa colaborati cu partenerii nostri", a continuat presedintele PSD.

Ponta, in vizita la Casa Alba: A fost primit de vicepresedintele SUA, Joe Biden

Acesta a dezvaluit ca intalnirea a durat 60 de minute, mai mult decat cele 45 de minute planificate: "Intalnirea prelungita cu Joe Biden este un semn bun pentru Romania, asa cum a fost si intalnirea prelungita cu Angela Merkel. Nu cred ca este o favoare pentru mine personal, ca nimeni nu face vreo favoare, dar este un semn bun pentru Romania".

"Joe Biden este un om care stie foarte multe despre Romania. Ideea cu care raman eu dupa aceasta intalnire este faptul ca Romania, pentru SUA, ramane o tara si un aliat important in regiune. Cred ca vicepresedintele a folosit de zece ori aceasta sintagma.

Ce am tinut sa repet a fost ca anul viitor Romania termina copilaria tranzitiei la democratie, se incheie o epoca post-comunism", a explicat Victor Ponta.

Premierul a mentionat ca mesajul lui Joe Biden a fost foarte clar - "Contati pe SUA, dar fiti puternici economic". Totodata, prim-ministrul l-a catalogat pe vicepresedintele SUA drept "un om extrem de bine informat in legtura cu ce se intampla in Romania si in regiune".

Biden catre Ponta: Fiti un jucator regional, o punte in regiune

In ce priveste partea economica a intalnirii cu Joe Biden, Victor Ponta a afirmat ca Romania ramane o zona de interes pentru investitiile americane, iar mesajul vicepresedintelui american a fost de sprijin politic.

"Toate marile companii care sunt in Romania nu doar ca raman in Romania, dar vor continua sa-si mareasca investitiile. Am avut in fata un om politic care stia foarte bine ce se intampla in Romania, ce s-a intamplat, ce se putea intampla", a sustinut prim-ministrul.

Acesta a dezvaluit si un mesaj al lui Joe Biden pentru Romania: "Fiti un jucator regional, fiti o punte catre celelalte tari din regiune, fie ca este vorba de Rusia sau de Ucraina".

Ponta s-a declarat surprins ca Biden stia foarte multe lucruri despre Romania, precizand insa ca nu s-a discutat despre politica externa a tarii, cu exceptia subiectului legat de pozitia Romaniei fata de Kosovo, despre care insa vicepresedintele american "stia foarte bine detaliile".

Ponta: Guvernul sustine toate explorarile de gaze de sist (Video)

Totodata, prim-ministrul a afirmat ca firmele americane "nu sunt interesate ca este Basescu, Ponta sau Antonescu, ei vor sa stie ca nu mai avem batalie politica sa arunce totul in aer".

"Nu am pronuntat nici eu, nici domnul Biden numele domnului Basescu absolut deloc timp de o ora. Nu am vorbit despre alegeri europarlamentare sau prezidentiale. Am vorbit despre viziunea pe care eu o am si ce asteptam noi de la SUA", a mai spus premierul.

Nu in ultimul rand, acesta a mentionat ca ridicarea vizelor nu tine de Joe Biden sau de presedintele Barack Obama, ci de Congresul american, astfel ca nu a avut discutii cu vicepresedintele USA despre acest subiect.

Eveniment Quarterly Report

George Simion își explică ieșirea violentă. „Propagandă rezist. L-am atins pe mână, a început să zbiere că îl agresez”
George Simion își explică ieșirea violentă. „Propagandă rezist. L-am atins pe mână, a început să zbiere că îl agresez”
George Simion a reacționat luni, 2 octombrie, după ieșirea violentă, în care pare că îl bruschează pe un tânăr care îl filma la festivalul „Micul de Aur”. Liderul AUR spune că...
Clotilde Armand, după ce a fost prinsă circulând cu viteză: ”Am greșit, dar mă bucur că Poliția Română este la datorie”
Clotilde Armand, după ce a fost prinsă circulând cu viteză: ”Am greșit, dar mă bucur că Poliția Română este la datorie”
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost sancționată de polițiști după ce a fost prinsă circulând cu viteză pe un bulevard din Capitală, mai exact cu 27 de kilometri la oră peste...
#Ponta justitie Joe Biden, #Victor Ponta intalnire Joe Biden, #Ponta discutii Joe Biden, #Ponta vizita SUA, #Ponta vize SUA, #Ponta vizita Washington , #premier