Ponta: E foarte posibil sa numesc sefii la Parchete. Nu caut sfinti

Marti, 26 Martie 2013, ora 21:40
4736 citiri
Ponta: E foarte posibil sa numesc sefii la Parchete. Nu caut sfinti
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta, care urmeaza sa asigure, de miercuri, interimatul la Ministerul Justitiei dupa ce Mona Pivniceru a fost votata judecator la CCR, a precizat ca e foarte posibil sa faca numirile la sefia Parchetului General si DNA.

Ponta a declarat, marti seara, la Romania TV, ca "nu cauta sfinti pentru sefia Parchetelor", subliniind ca e foarte posibil ca in perioada in care va asigura interimatul la Justitie sa numeasca procurorul general si seful DNA.

"Este foarte posibil, dar numai in conditiile in care voi avea o discutie cu CSM si cu presedintele tarii, in asa fel incat sa existe un acord intre cele 3 parti, pentru ca altfel se fac propuneri pe care mi le respinge presedintele si nu sunt acceptate de CSM si nu are rost sa fac asa ceva", a explicat prim-ministrul.

Numirea lui Morar la CCR, solutia de consens

In opinia lui Ponta, numirea lui Daniel Morar (care in prezent asigura interimatul la DNA) de catre Traian Basescu la Curtea Constitutionala reprezinta o solutie de consens.

"Daca exista un acord intre cele trei parti, sunt convins ca si Comisia Europeana va saluta acest acord. Daca nu, ne vom intoarce la formula anteriora, care dureaza foarte mult si ultima oara nu a avut un succes. (...)

Nu stiu daca vom ajunge la un acord, dar eu imi doresc sa ajungem, pentru ca situatia asta de interimat dureaza foarte mult, se implineste un an la DNA. Cand e un interimar, activitatea institutiei are de suferit.

Mandatul de interimar al domnului Morar expira la sfarsitul lunii aprilie, CSM intr-o maniera interesanta zice ca se poate prelungi, dar eu zic sa nu riscam si sa gasim doua persoane care sa aiba si independenta si prestigiul necesar, nu cautam sfinti", a mai spus Ponta.

Ce a vorbit cu Basescu?

De asemenea, premierul a explicat ca el nu a luat decizia de a asigura interimatul la MJ dupa ce a discutat cu Traian Basescu, ci s-a consultat mai intai cu colegul sau de alianta, Crin Antonescu, si cu Mona Pivniceru.

Pivniceru pleaca maine din Guvern - Ponta: Va anunt daca preiau eu interimatul la Justitie

Premierul Victor Ponta va prelua interimatul la Ministerul Justitiei, in urma numirii Monei Pivniceru in functia de judecator la CCR, din partea Senatului.

"Prima persoana cu care am discutat despre ce facem la Justitie a fost domnul Antonescu. Azi la pranz, dupa votul la Senat, m-am vazut cu doamna Pivniceru si am discutat. In jur de ora 15:00, l-am sunat pe domnul Basescu, i-am spus ca doamna Pivniceru isi va da demisia si ca eu, ca premier, voi gira pentru 45 de zile functia de ministru al Justitiei.

Presedintele mi-a zis ca e de acord si sa ii trimit maine dupa-amiaza toate documentele", a adaugat premierul.

Fundatia Miscarea Populara, un caraghioslac

In alta ordine de idei, Ponta a vorbit si despre anuntul facut de seful cancelariei prezidentiale, luni seara. Cristian Diaconescu a anuntat ca va infiinta Fundatia Miscarea Populara.

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a anuntat primul, pe Facebook, ca se va inscrie in Fundatia Miscarea Populara.

"Daca te iei dupa Lazaroiu, nu esti foarte ancorat in realitate. Ma deranjeaza ca acesti consilieri sunt platiti din bani publici, si sunt platiti destul de bine, sa taie frunze la caini", a comentat Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Ponta numeste sefi Parchete, #sef DNA numit Ponta, #Ponta numeste procuror general, #ponta interimat Ministerul Justitiei , #premier