Ponta: E usor sa mergi la razboi, e greu sa faci pace

Sambata, 21 Iulie 2012, ora 13:57
3747 citiri
Ponta: E usor sa mergi la razboi, e greu sa faci pace

Premierul Victor Ponta a promis, sambata, la Miercurea Ciuc, ca va incerca sa rezolve, prin dialog, toate problemele existente la nivelul judetelor cu o populatie maghiara numeroasa.

"E usor sa mergi la razboi, dar este mai greu sa faci pace, sa incerci sa gasesti solutii pentru problemele oamenilor. Am vrut sa vin aici si sa va spun, inca o data, faptul ca este obligatia ema sa rezolv si sa tot sprijinul pentru orice problema din consiliile judetene din Harghita, Covasna si Mures, a primarilor sau orice problema administrativa corecta", a afirmat Victor Ponta.

Inaltul oficial guvernamental a mai precizat faptul ca a venit la Miercurea Ciuc, nu pentru ca se afla in campanie electorala, ci pentru a transmite etnicilor maghiari un mesaj foarte clar: "ca sunt tratati corect, in mod egal".

In acest context, Ponta a subliniat faptul ca, in calitatea sa de premier, are obligatia sa-i trateze pe toti cetatenii Romaniei in mod egal si ca declaratiile politice mai vechi, unele foarte dure la adresa etnicilor maghiari, nu mai sunt de actualitate.

"Impreuna trebuie sa rezolvam unele probleme mai vechi. Sunt premierul Romaniai si pentru mine toti cetatenii Romaniei au dreptul sa beneficieze de aceleasi drepturi. Ca prim-ministru am obligatia sa tratez pe toata lumea conform legii. Nu am venit aici sa creez probleme, ci sa rezolvam probleme", a completat Victor Ponta.

Nu in ultimul rand, Victor Ponta a promis ca in 2013 se va ajunge la un acord intre fortele politice de la Bucuresti privind descentralizarea.

"Din punctul meu de vedere, in cursul lui 2013 trebuie sa ajungem la un acord privind o adevarata descentralizare. Trebuie sa ramana judetele actuale, dar sa formam si regiuni. Acestea trebuie sa primeasca de la guvernul central, pe care tot eu o sa-l conduc, cat mai multe atributii", a punctat Victor Ponta.

Premierul a mentionat ca de la Bucuresti se va decide doar politica de aparare si cea externa, iar hotararile care tin de dezvoltare, economie sau sanatate vor fi adoptate pe plan local.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...