Ponta este de acord cu Basescu in privinta situatiei lui Diaconu

Miercuri, 07 Noiembrie 2012, ora 20:34
2512 citiri
Ponta este de acord cu Basescu in privinta situatiei lui Diaconu

Premierul Ponta a afirmat, miercuri, ca, din punct de vedere institutional, opinia sa nu difera de a presedintelui Basescu in privinta senatorului Mircea Diaconu, a carui demisie din Senat constituie un subiect pentru viitorul raport privind Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) in justitie.

Ponta a subliniat ca din cele 11 puncte avute in vedere in cadrul MCV, 10,5 puncte au fost rezolvate, dar a ramas in discutie un singur punct, cel referitor la senatorul Mircea Diaconu.

"Nici aici nu am avut din punct de vedere institutional o diferenta de opinie. Eu am considerat ca o hotarire judecatoreasca, chiar si nedreapta, trebuie aplicata. Strict personal, opinia mea sau a domnului presedinte poate sa difere fata de omul Diaconu", a aratat Ponta.

El a spus ca in calitate de sef al Guvernului nu se poate implica in votul Senatului si nici in calitate de lider USL nu a putut influenta opinia senatorilor, dar, oricum, Mircea Diaconu nu va mai candida pentru un post de parlamentar.

Plenul Senatului a respins, saptamana trecuta, solicitarea Agentiei Nationale de Integritate (ANI) privind incetarea mandatutului senatorului PNL Mircea Diaconu, ca urmare a deciziei definitive a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Diaconu, din nou la Parchet: Pregatesc un rol despre un amarat - asta sunt, asta fac

Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat miercuri Curtea Constitutionala, dupa refuzul Senatului de a pune in executare hotararea ICCJ privind starea de incompatibilitate a senatorului PNL Mircea Diaconu.

Consiliul National de Integritate, in calitatea sa de garant al independentei operationale a Agentiei Nationale de Integritate, a cerut Senatului sa constatate incetarea calitatii de senator a lui Mircea Diaconu, dupa ce instanta suprema a hotarat ca a incalcat regimul incompatibilitatilor.

In 27 ianuarie 2011, Agentia Nationala din Integritate (ANI) a sustinut ca senatorul liberal Mircea Diaconu este in incompatilbilitate din decembrie 2008, in conditiile in care pe langa calitatea de parlamentar acesta ocupa si functia de director-manager al Teatrului "C.I. Nottara" din Capitala, functie de conducere specifica unei institutii publice locale.

Citeste si:
Dacian Cioloş, despre o eventuală revenire a USR PLUS în coaliție: ”Nu intenţionez să intru în guvern, nici ca ministru, nici ca vicepremier”
Dacian Cioloş, despre o eventuală revenire a USR PLUS în coaliție: ”Nu intenţionez să intru în guvern, nici ca ministru, nici ca vicepremier”
Liderul USR PLUS, Dacian Cioloş, a spus într-o întâlnire online cu membrii din diaspora, că nu vrea să devină ministru sau vicepremier dacă USR PLUS se va întoarce la guvernare, susţin...
De ce oamenii onești nu vor să se implice în politică
De ce oamenii onești nu vor să se implice în politică
În România sunt mulți oameni onești, civilizați, morali, cu dragoste de semeni și de națiune, cu educație solidă și cu studii serioase (indiferent nivelul lor), cu experiență de muncă...
Sursa: MEDIAFAX