Ponta: Este necesara o viziune pentru dezvoltare economica pana in 2019 (Video)

Joi, 08 Noiembrie 2012, ora 10:13
2194 citiri
Ponta: Este necesara o viziune pentru dezvoltare economica pana in 2019 (Video)

Romania are nevoie de viziune pentru dezvoltarea economica si sociala cel putin pentru urmatorii patru ani, reindustrializarea tarii fiind o posibilitate reala, a declarat, joi, premierul Victor Ponta.

"Este necesar acest lucru, pentru ca sunt convins ca exista o viata a Romaniei dupa 9 decembrie. Romania are nevoie exact de ceea ce nu a avut pana acum: o viziune de dezvoltare economica si sociala, cel putin pentru urmatorii patru ani", a spus Ponta, in deschidere conferintei Bucharest Economic Forum.

"Imi place sa insist pe orizontul 2019, pentru ca atunci Romania va detine presedintia UE. In ultimul timp, nu ne-am mai propus nimic si, de aceea, nu am mai realizat nimic", a precizat prim-ministrul.

Potrivit spuselor sale, desi pare ciudat, contextul este mai favorabil decat niciodata pentru Romania, dupa ce a indurat o perioada foarte dura de austeritate.

"Romania a experimentat poate cea mai dura perioada de austeritate, raportat la celelalte tari europene si nu doar. A supravietuit cu rani, cu amintiri. A fost o perioada in care imi doresc sa cred ca s-au invatat lectiile cele mai importante: este nevoie de o disciplina bugetara, de un alt mod de cheltuire a banilor publici", a spus Ponta.

"Sunt convins ca, dupa aceasta perioada dificila, situatia actuala este favorabila, cu un potential pe care il putem valorifica sau rata", a adaugat premierul.

Seful Guvernului este de parere ca trebuie sa se stabileasca daca Romania are un potential in energie sau agricultura si daca o reindustrializare a tarii, prin investitii facute de marile companii internationale, ar putea fi o realitate. El a precizat ca doar asocierea dintre Exxon Mobil si OMV va investi, anul viitor, un miliard de euro intr-un singur proiect.

"Sunt convins ca discutiile pe care le avem despre listarea Transgazului, despre Nuclearelectrica sunt decizii politice care vor deschide un potential pe care Romania nu l-a avut pana acum", a precizat premierul.

Nu in ultimul rand, Ponta a subliniat faptul ca Romania are nevoie de o legislatie predictibila pentru a atrage investitorii, acest lucru fiind semnalat si de partenerii externi.

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...