Ponta explica de ce nu poate scadea cota unica si creste salariul minim (Video)

Luni, 19 August 2013, ora 20:06
2561 citiri
Ponta explica de ce nu poate scadea cota unica si creste salariul minim (Video)
Foto: Digi 24

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, luni, ca masurile economice cerute de reprezentantii Opozitiei - PDL - sunt de natura sa provoace un deficit de 12 milarde de lei.

Premierul a inceput conferinta de presa de luni, la care a participat si vicepremierul Daniel Chitoiu, ministru de Finante, vorbind despre "o pozitie politica exprimata in weekend de catre reprezentantii PDL".

"Prezint pozitia noastra, a USL, de a intelege si a incuraja existenta unei Opozitii active si a unei Opozitii in sensul european al ideii de opozitie. Ne dorim foarte mult ca modelul promovat de presedintele Basescu in ultimii ani - a distrugerii adversarului - sa tina de un regim politic ce isi va inceta existenta curand.

Am constatat ca si PDL a formulat niste propuneri pe zona economica pe care si ministrul de Finante, si eu, si colegii nostri le-am tratat cu toata seriozitatea. Ori de care ori va fi vorba despre propuneri cu caracter economic, reiterez propunerea pentru dialog", a precizat premierul.

Acesta a subliniat ca nu pretinde ca actualul Guvern "stie tot", adaugand ca isi doreste un dialog intre Putere si Opozitie, pe teme economice.

"Am luat act de propunerea privind reducerea cotei unice de la 16 la 12 la suta si de cresterea salariului minim la 1.000 de RON. Sunt propuneri pe care nu le respingem de principiu", a punctat prim-ministrul.

Ponta: Vreau salariu minim de 1.000 de lei, n-avem un text al Legii Salarizarii

In schimb, Ponta a mentionat ca exista o problema de decizie politica - scaderea cotei unice de impozitare - in acest context existand problema unui impact bugetar. Astfel, a aratat premierul, din reducerea cotei unice ar rezulta un deficit de sase miliarde de lei.

In total, deficitul ar urma sa ajunga la 12 miliarde de lei, despre a carui solutionare Ponta a comentat ironic: "Poate vor fi taiate din nou pensiile si salariile".

O alta solute scoasa in evidenta de premier ar fi "cresterea taxelor si impozitelor": "A treia varianta nu exista. Cand ai 12 miliarde lipsa din buget - ori tai cheltuieli, ori pui taxe si impozite".

"E important ca, daca noi tratam serios aceste propuneri, sa fie tratate si din partea Opozitiei. Suntem dispusi sa avem acest dialog politic", a incheiat Victor Ponta.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#Victor Ponta scadere cota unica, #Ponta salariu minim, #Ponta crestere deficit bugetar , #premier