Ponta explica de ce putem pierde un miliard de euro: Romanii se reclama intre ei, tine de mentalitate

Joi, 07 Mai 2015, ora 22:54
4747 citiri
Ponta explica de ce putem pierde un miliard de euro: Romanii se reclama intre ei, tine de mentalitate

Premierul Victor Ponta a explicat pe larg, joi seara, problema pe care le-a prezentat-o jurnalistilor straini in intalnirea lunara cu acestia si anume faptul ca UE a suspendat un miliard de euro destinat Romaniei, din cauza suspiciunilor de coruptie.

"Am spus ca avem peste 1 miliard de euro pe care nu l-am pierdut inca, dar care este blocat pentru ca atunci cand DNA sau orice alta institutie din Romania face cercetari in urma unei plangeri, automat nu se pot transmite catre Bruxelles cereri de decontare.

Anul acesta e un an special pentru ca se inchide exercitiul financiar si ceea ce nu putem trimite la Bruxelles pana la 31 decembrie am pierdut si banii, dar suntemn si obligati sa finantam din buget continuarea proiectelor", a explicat Ponta, la Romania Tv.

Premierul a continuat aratand ca suntem tara cu cele mai multe plangeri pe astfel de proiecte si ca tine de mentalitatea romanilor, pentru ca ei sunt cei care fac reclamatiile.

"Suntem tara din cele 28 de tari cu cele mai multe sesizari si plangeri. Din tara, sa nu credeti ca vin bulgarii sau ungurii, noi intre noi ne reclamam, si asta tine de mentalitatea si realitatea in care traim", a mai spus Ponta.

Intrebat ce solutii are la aceasta problema seful Executivului a spus ca nu poate face nimic si nici nu vrea sa faca nimic pentru ca ar insemna sa intervina asupra anchetelor penale.

"Foarte sincer nu pot sa fac nimic si nici nu fac nimic pentru ca eu n-am niciun fel de putere si nici nu vreau ca nu trebuie sa aiba Guvernul putere asupra anchetelor penale. Eu nu pot sa dau sfaturi autoritatilor locale pentru ca n-am nicio solutie nici la nivel centrral. Functionarii spun ca nu semnam pentru ca ati vazut ca vin peste 3, 5 ani sa ne puna sa platim sau ajungem prin inchisori", s-a plans Victor Ponta.

Citeste si:
PNL, groparul României
PNL, groparul României
După ce Dacian Cioloș a eșuat în tentativa sa de a forma un guvern, pe surse, s-a auzit că președintele Iohannis i-ar fi cerut lui Florin Cîțu să facă un pas în spate, dar că acesta ar...
Marcel Ciolacu: „Îmi mențin poziția, România nu intră într-o zonă de stabilitate cu un guvern minoritar”. Ședință a liderilor PSD
Marcel Ciolacu: „Îmi mențin poziția, România nu intră într-o zonă de stabilitate cu un guvern minoritar”. Ședință a liderilor PSD
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, joi, că în opinia sa România nu va intra într-o zonă de stabilitate cu un guvern minoritar şi nu a dorit să comenteze informaţiile neoficiale privind...
Sursa: Ziare.com