Ponta. Fara rusine. Fara lege (Opinii)

Joi, 28 Iunie 2012, ora 20:01
8271 citiri
Ponta. Fara rusine. Fara lege (Opinii)

Aveam foarte mult optimism in legatura cu liderii Romaniei. Nu in privinta lor ca persoane, ci in privinta faptului ca societatea ii face sa se poarte cat de cat responsabil si cu urme de rusine, pe alocuri. Ce a facut premierul Ponta la Bruxelles mi-a spulberat tot optimismul.

Ce a spus sefului Guvernului cand a ajuns la Bruxelles? Cica "il astept pe presedinte aici". Mai mult, se arata surprins de faptul ca presedintele nu e acolo. Si, cum era el, ca din intamplare, a zis sa reprezinte Romania, desi nu el era reprezentantul legitim. Ca indrazneala sa fie maxima, a mai zis si ca el respecta deciziile Curtii Constitutionale!

Cand Curtea Constitutionala tocmai spusese ca el nu trebuie sa reprezinte Romania la Bruxelles, ci Traian Basescu. Ai putea sa numesti asta obraznicie fara margini. Lipsa totala de scrupule si un tupeu fantastic. Un tupeu absolut, pe care nu l-am vazut la niciun politician roman, nici macar la Traian Basescu.

Cum altfel ai putea defini o nerespectare a unei decizii obligatorii, inatacabile, a Curtii Constitutionale? Asa ceva mi se pare inadmisibil intr-un stat de drept. Credeti ca se va opri aici? In niciun caz. Ponta va mai face una dura. Va pune majoritatea pe care o are in Parlament, in cazul in care modificarile la legea CCR trec si Curtea pierde dreptul de a se pronunta pe hotararile Parlamentului, sa dea o decizie, de data asta cu caracter juridic, prin care tot el merge la Consiliul European.

Pentru Ponta pare sa nu conteze nimic, iar statul de drept e luat ca ceva la mana a doua.

Mai mult, capacitatea de a rastalmaci fara vreun fel de rusine orice, cu o siguranta de sine rara, imi da de gandit. Ba chiar ma sperie. De omul asta depind decizii care ne afecteaza, e cel mai puternic om din statul roman, iar el e capabil de, ei bine, orice sfidare.

Am vazut-o si cand a fost povestea cu Inspectoratul de Stat in Constructii si cu plagiatul sau mai mult decat evident, dar si in alte cazuri.

Ce mi se pare si mai ... nu stiu daca haios sau caraghios, e modul in care se victimizeaza. Ai zice ca nu e la putere, ca nu are aproape toate parghiile la dispozitie. Ca si cum nu are de partea sa Guvernul sau Parlamentul, zdrobitoarea majoritate a alesilor locali din Romania si cam toate institutiile in care si-a numit oamenii.

Are si un tap ispasitor pentru toate scandalurile politice din Romania: Traian Basescu. In niciun caz el, care, imediat dupa ce lanseaza cate un atac la baioneta la adresa unei institutii a statului sau a vreunui om, iese la TV si spune ca e omul concilierii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Victor Ponta tupeu, #Victor Ponta Consiliul European , #premier
Comentarii