Ponta: Gabriel Oprea, interimar la Interne. Propunerea pentru noul ministru, pe 1 februarie

Joi, 23 Ianuarie 2014, ora 15:32
2641 citiri
Ponta: Gabriel Oprea, interimar la Interne. Propunerea pentru noul ministru, pe 1 februarie
Foto: Gov.ro

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, joi dupa-amiaza, ca vicepremierul Gabriel Oprea va asigura interimatul la Ministerul de Interne, dupa demisia liberalului Radu Stroe.

"Am vorbit cu presedintele tarii si am facut propunerea ca, pe o perioada de un interimat, vicepremierul Gabriel Oprea sa asigure conducerea Ministerului de Interne. Am discutat si cu domnul Crin Antonescu si, in jurul datei de 1 februarie, vom avea propunerea pentru numirea unui nou minsitru de Interne", a declarat Victor Ponta, intr-o scurta conferinta de presa de la sediul Guvernului.

Ponta: Vom avea doua tipuri de comisii de urgenta - una pentru intemperii si alta pentru situatii de urgenta

Totodata, prim-ministrul a explicat ca in cadrul sedintei de Guvern de saptamana viitoare se va propune modificarea sistemului de coordonare a institutiilor publice in acest tip de situatii.

Astfel, potrivit premierului, "in mod sigur vor exista doua tipuri de comisii, de comitete de urgenta". Una dintre ele se va referi la intemperii naturale, iar responsabilitatea va fi a ministrului pentru Dezvoltare Regionala si Administratie Publica, si a autoritatilor locale.

Cea de-a doua se refera la situatii de urgenta, urmand sa fie organizata sub conducerea vicepremierului pentru siguranta nationala, iar institutiile "trebuie sa functioneze mult mai bine".

Radu Stroe: Am decis sa-mi depun demisia in semn de onoare

Liberalul Radu Stroe si-a anuntat, joi, demisia de la conducerea Ministerului de Interne, la 4 zile de la tragedia aviatica din Muntii Apuseni, soldata cu moartea a doua persoane - pilotul Adrian Iovan si studenta Aura Ion.

Stroe a precizat ca a facut acest gest in semn de onoare si respect fata de subalternii din MAI care au depus eforturi pentru a duce la bun sfarsit operatiunea de localizare si salvare a victimelor tragediei aviatice.

Totodata, ministrul demisionar a subliniat ca se va demonstra "in foarte scurt timp" cine sunt adevaratii responsabili, in niciun caz cei din MAI.

Citește și:
De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății
De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat luni, 3 octombrie, că românii s-ar putea vaccina antigripal în farmacii din acest an. Ministrul a precizat că autoritățile...
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Fostul consilier prezidenţial Ligia Deca a depus luni, 3 octombrie, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Educaţiei, la Palatul Cotroceni. În cadrul ceremoniei,...
Comentarii
Poza NEUTRONU
NEUTRONU
rank 5
i se potrivețte ca o(mănușă)izmană...
Poza memorex
memorex
rank 1
sa vezi acu inflatie de generali