Ponta: Guvernul sprijina total aderarea Serbiei la UE

Vineri, 31 Mai 2013, ora 16:06
1064 citiri
Ponta: Guvernul sprijina total aderarea Serbiei la UE

Premierul Victor Ponta l-a asigurat vineri pe omologul sau sarb, Ivica Dacic, de "sprijinul total" al Romaniei pentru inceperea procesului de negociere privind aderarea Serbiei la Uniunea Europeana, oficialul de la Belgrad exprimandu-si speranta ca data pentru demararea discutiilor cu Bruxelles-ul sa fie anuntata in curand.

"Am vrut sa-mi exprim si public admiratia si sprijinul pentru eforturile pe care primul-ministru Dacic si Guvernul Serbiei le fac pentru modernizarea si racordarea Serbiei la procesul de integrare europeana.

In numele Guvernului Romaniei, vreau sa exprim sprijinul total pentru inceperea procesului de negociere privind aderarea Serbiei la Uniunea Europeana si, in baza prieteniei noastre, am oferit sprijinul institutiilor noastre, al experientei noastre - uneori pozitiva, alteori negativa - in procesul de preaderare, iar Romania va fi gata sa dea orice sprijinul necesar Serbiei, pentru a indeplini cat mai rapid toate procedurile", a subliniat Victor Ponta.

Seful Guvernului roman a salutat, in context, "curajul si determinarea Guvernului sarb si in special ale premierului Dacic privind evolutiile relatiilor intre Belgrad si Pristina".

Ponta, despre Kosovo: Romania va ramane tot timpul un prieten fidel al Serbiei

Liderii de guvern din Serbia si Kosovo au anuntat pe 19 aprilie la Bruxelles ca au ajuns la un acord de principiu privind normalizarea relatiilor dintre Belgrad si Pristina, la capatul mai multor luni de negocieri dificile.

"Este in interesul Romaniei si al intregii regiuni sa avem stabilitate si colaborare in zona noastra. Romania va ramane tot timpul un prieten fidel al Serbiei si, in acelasi timp, vom sprijini toate eforturile pe care Guvernul sarb le face pentru normalizarea relatiilor si punerea acestor relatii in zona intr-o directie constructiva", a adaugat Ponta.

Premierul sarb, Ivica Dacic, a afirmat, la randul sau, ca sustinerea Romaniei in procesul de integrare a Serbiei in Uniunea Europeana este foarte importat pentru tara sa.

"Noi asteptam ca Serbia sa primeasca o data pentru inceperea negocierilor. Toate criteriile care tin de politica interna, de dialogul cu Pristina si de alte criterii, in privinta situatiei interne, sunt indeplinite", a punctat oficialul sarb.

Belgradul spera ca la urmatorul Consiliu European, din luna iunie, sa se stabileasca o data pentru inceperea negocierilor de aderare la UE.

Oficialul de la Belgrad a sustinut si ca intelege "presiunile" care se fac asupra Romaniei din cauza pozitiei pe care aceasta o are in problema Kosovo.

"Stabilitatea acestei regiuni este foarte importanta pentru intreaga Europa si, de aceea, eu inteleg foarte bine presiunile si situatia in care se afla Romania pentru pozitia sa principiala in ceea ce priveste problema Kosovo", a mai afirmat Ivica Dacic, vineri, in cadrul intalnirii cu Victor Ponta.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Ponta intalnire Ivica Dacic, #Victor Ponta Romania sprijin Serbia, #Romania problema Kosovo, #Serbia aderare UE, #Romania sprijin Serbia Kosovo , #premier
Comentarii
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5
Dar, ati solutionat toate "cerintele" romanilor din valea timocului?