Ponta: Guvernul va respecta orice decizie a CCR dupa referendum (Video)

Joi, 12 Iulie 2012, ora 18:57
6680 citiri
Ponta: Guvernul va respecta orice decizie a CCR dupa referendum (Video)

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, joi, la Bruxelles, ca Guvernul pe care il conduce va respecta orice decizie a Curtii Constitutionale, dupa referendum, referitoare la votul din 29 iulie.

"Angajamentul Guvernului este ca va respecta decizia CCR de validare sau invalidare in functie de numarul de participanti", a spus premierul, completand ca referendumul nu va produce efect juridic decat daca a doua zi CCR il valideaza si ca decizia finala apartine CCR.

CCR: Referendumul pentru demiterea lui Basescu e valabil doar cu prezenta la vot peste 50%

Declaratiile lui Ponta au venit in contextul in care Curtea Constitutionala a decis, in sedinta de marti, ca modificarile la Legea Referendumului sunt constitutionale si ca, pentru a fi validat referendumul, trebuie sa se prezinte la vot jumatate plus unu din numarul de alegatori, iar ceea ce decide majoritatea dintre acestia se va aplica.

Decizia a starnit controverse intre reprezentantii USL si cei ai PDL.

Programul lui Ponta la Bruxelles: Se intalneste cu Barroso si Van Rompuy

Dupa intalnirile cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, si cu presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, de la Bruxelles, premierul Ponta a afirmat ca a avut o discutie "mai politica" cu Van Rompuy, pe care l-a asigurat ca evolutiile politice nu vor afecta stabilitatea Romaniei.

Totodata, prim-ministrul a declarat ca a avut si o discutie "foarte concreta" despre intrarea in spatiul Schengen si ca criza politica de la Bucuresti va fi rezolvata definitiv pe 29 iulie, pentru a nu afecta intrarea Romaniei in spatiul Schengen.

"M-am obligat ca maine sau luni sa transmit raspunsuri Comisiei Europene pentru a asigura ca tot ceea a a fost ca batalie politica saptamana trecuta nu va afecta statul de drept si stabilitatea institutiilor noastre la standarde europene", a mentionat Victor Ponta.

Acesta a sustinut ca a raspuns intrebarilor presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, dupa care este "mult mai optimist" ca Romania poate raspunde pozitiv ingrijorarilor oficialilor europeni si ca statul de drept nu va fi afectat de disputa politica interna.

Referendumul pentru demiterea lui Basescu, monitorizat de Comisia Europeana

Nu in ultimul rand, prim-ministrul a spus ca niciodata nu a fost in discutie o posibila monitorizare a referendumului pentru demiterea presedintelui, din partea Comisiei Europene, dar ca Romania va fi deschisa oricarui fel de observator european.

Victor Ponta a mai afirmat ca Herman Van Rompuy a spus ca a avut o intalnire "linistitoare" cu premierul Romaniei.

Citeste si:
Mihai Chirica se dezice de George Smion, după ce l-a susținut la alegerile europarlamentare. „Se crede o persoană mesianică, care va veni și va salva România” VIDEO
Mihai Chirica se dezice de George Smion, după ce l-a susținut la alegerile europarlamentare. „Se crede o persoană mesianică, care va veni și va salva România” VIDEO
Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, cel care l-a susținut pe liderul AUR George Simion la alegerile europarlamentare din 2019, și-a schimbat opinia despre acesta. Chirica a declarat...
Avocat, despre congresul PNL: ”Juridic, este un eveniment privat în spațiu închis, la care pot participa maximum 200 de persoane vaccinate”
Avocat, despre congresul PNL: ”Juridic, este un eveniment privat în spațiu închis, la care pot participa maximum 200 de persoane vaccinate”
Avocatul Adrian Toni Neacşu, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), susţine, într-o postare pe Facebook, că viitorul Congres al PNL, programat peste o săptămână la...
Sursa: Ziare.com