Ponta i-a cerut demisia lui Cazanciuc daca nu ia masuri dupa violul din Vaslui (Video)

Miercuri, 22 Iulie 2015, ora 12:15
10798 citiri
Ponta i-a cerut demisia lui Cazanciuc daca nu ia masuri dupa violul din Vaslui (Video)
Foto: Realitatea TV

Vizibil indignat, premierul Victor Ponta s-a aratat, miercuri, in sedinta de guvern, revoltat de cazul violului din Vaslui si i-a cerut ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, sa faca tot ce ii sta in putinta pentru a obtine niste rezultate concrete. In caz contrar, prim-ministrul i-a solicitat sa isi dea demisia.

"Niste infractori stau acasa bine mersi si noi ne bucuram ca politicienii sunt arestati preventiv. E un lucru grav, ne concentram la ce se intampla in politica si ce e important pentru media si vreau sa schimbam ceva cu adevarat", a explicat Ponta, la debutul sedintei de guvern.

El i-a cerut lui Robert Cazanciuc sa isi foloseasca toata autoritatea si sa ii convinga pe cei din Consiliul Superior al Magistraturii sa ia masuri in acest caz. Altfel, Ponta l-a sfatuit pe ministrul Justitiei sa isi dea demisia.

Discursul premierului a fost plin de patos, iar la final a aruncat pe masa foile pe care le tinea in mana.

Iata o parte din dialogul purtat cu ministrul Cazanciuc:

Ponta: Daca in CSM nu se face ceva, mai bine va dati dvs demisia si poate le atrageti atentia celor din CSM... Cineva trebuie sa traga un semnal de alarma. (...) Nu este nicio presiune la adresa Justitiei si va rog sa luati toate masurile.

Cazanciuc: Am sesizat Inspectia Judiciara si vom avea o evaluare.

Ponta: Povesti! Poate de data asta ii apara si pe oameni, nu doar pe cei dintre ei care gresesc. Sa ne gandim la viata de zi cu zi a oamenilor, nu la batalii politice.

Cazanciuc comentase acest caz

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a precizat in urma cu o zi, referitor la acest caz, ca "justitia se face in sala de judecata si doar atat" si ca trebuie asteptate rezultatele Inspectiei Judiciare.

"Ce s-a intamplat (in cazul eliberarii celor sapte tineri arestati, initial, pentru viol - n.red.) o sa vedem la momentul finalizarii demersurilor incepute la nivelul Inspectiei Judiciare. Pe de alta parte, nu putem sa uitam ca justitia se face in sala de judecata si doar atat", a declarat, marti, ministrul Justitiei.

Cazanciuc, despre cei sapte acuzati de viol in Vaslui: Justitia se face in sala de judecata si atat

De asemenea, anterior, senatorul PSD Gabriela Firea a sustinut ca ar trebui reluate in Parlament dezbaterile asupra legii privind castrarea chimica a violatorilor.

Cazul fetei violate de sapte baieti are ecouri in Parlament: Se cere castrarea chimica

Cazul fetei violate in Vaslui a inflamat opinia publica

O eleva de 18 ani a fost violata de sapte tineri, pe un camp din judetul Vaslui, dupa ce a fost luata la ocazie de unul dintre ei.

Fata se intorcea de la liceu, ea locuind intr-un sat aflat la cativa kilometri de municipiul resedinta de judet. Dupa ce a lesinat de cateva ori in timpul violului, a fost in cele din urma dusa acasa de agresori, seara, acestia cerandu-i sa nu spuna ce i s-a intamplat.

Violatorii au fost retinuti si arestati preventiv, dupa cateva zile, insa ulterior trei dintre ei si-au recunoscut faptele si au fost plasati in arest la domiciliu, in primavara. Acelasi lucru s-a intamplat si cu ceilalti, dupa doar o saptamana.

Violul din Vaslui: Identitatea fetei a fost dezvaluita la TV. De ce au fost eliberati cei 7 violatori

Motivarea instantei

Instanta a publicat motivarea deciziei, printre argumentele judecatorilor fiind acelea ca ei si-au recunoscut faptele si nu au antecedente penale.

"Instanta apreciaza ca masura privativa de libertate nu se mai impune, considerand ca perioada scursa de la momentul arestarii inculpatilor Boicu Ionut Bogdan, Rotaru Alin Dumitru si Surleac Ioan a fost in masura sa conduca la o diluare a pericolului social concret pe care lasarea in libertate a acestor inculpati ar reprezenta-o pentru ordinea publica", se mai arata in motivarea instantei.

Cei sapte tineri trebuie sa se prezinte zilnic la politie.

Eveniment Quarterly Report

Avertismentul lui Nicolae Ciucă privind riscul discursurilor extremiste: ”Populismul pune în pericol drepturile civile ale tuturor”
Avertismentul lui Nicolae Ciucă privind riscul discursurilor extremiste: ”Populismul pune în pericol drepturile civile ale tuturor”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat joi, 28 septembrie, în cadrul Conferinţei Europene a preşedinţilor de parlamente din statele membre ale Consiliului Europei care are loc la...
Decizia în cazul lui Dumitru Buzatu, amânată de instanță pentru a doua oară. Avocat: ”Încă mai caut probele”
Decizia în cazul lui Dumitru Buzatu, amânată de instanță pentru a doua oară. Avocat: ”Încă mai caut probele”
Curtea de Apel Iaşi a amânat pentru vineri, 29 septembrie, pronunţarea deciziei în cazul lui Dumitru Buzatu, arestat preventiv pentru luare de mită. Este a doua oară când magistrații...
#Ponta demisie Cazanciuc, #Ponta viol Vaslui , #premier