Ponta i-a dat un ultimatum lui Pricopie: Daca nu rezolva situatia manualelor este demis - surse

Miercuri, 17 Septembrie 2014, ora 18:59
2832 citiri
Ponta i-a dat un ultimatum lui Pricopie: Daca nu rezolva situatia manualelor este demis - surse

Premierul Victor Ponta i-a dat un ultimatum ministrului Educatiei, Remus Pricopie, pentru a rezolva situatia manualelor scolare pana saptamana viitoare, sugerandu-i ca, in lipsa unei solutii rapide, exista posibilitatea ca acesta sa fie demis.

Mesajul i-a fost transmis ministrului de catre premierul Ponta in sedinta de miercuri a Guvernului, au relatat surse oficiale pentru Mediafax.

"A fost o scurta discutie, in care premierul i-a dat ministrului un ultimatum sa rezolve situatia pana saptamana viitoare", au aratat sursele prezente la sedinta.

Elevii ar putea sa ramana tot cu manualele vechi: Ce le-a spus Ponta ministrilor (Video)

Urmatoarea sedinta de guvern este programata pentru luni, 22 septembrie.

La inceputul sedintei de guvern, premierul Ponta a declarat ca elevii vor invata in continuare dupa manuale vechi daca toate contestatiile depuse la licitatia organizata de Ministerul Educatiei nu vor fi solutionate rapid, aratand ca varianta ca elevii sa nu aiba deloc manuale nici peste doua saptamani este inacceptabila.

Ce se va intampla daca nu se rezolva problema manualelor scolare

El i-a cerut ministrului de resort, Remus Pricopie, sa informeze Guvernul saptamana viitoare care este situatia.

"Sustin in totalitate ideea ca, dupa 10 ani in care tuturor le-a fost frica de mafia manualelor, sa facem manuale noi, moderne, sub forma digitala, care sa arate ca suntem in secolul XXI, dar, in acelasi timp, daca toate procedurile si contestatiile nu se rezolva, pana saptamana viitoare trebuie sa gasiti solutia, chiar si temporara. Inseamna ca si anul acesta copiii or sa invete dupa manualele vechi, cum au facut-o si pana acum. Deci, intr-o saptamana vreau sa informati Guvernul: ori reusim sa terminam contestatiile, ori, daca nu, asta e. Pentru cei care au contestat si cei din politica care ii sustin, probabil ca vom mai pierde inca cateva luni si mergem pe manualele vechi, dar ideea ca peste doua saptamani nu au copiii manuale mi se pare inacceptabila", i-a spus Ponta ministrului Educatiei in sedinta de miercuri.

El a apreciat sa scandalul manualelor scolare a fost folosit si politic.

Din anul scolar 2014-2015, elevii claselor I si a II-a ar fi urmat sa invete dupa manuale noi, inclusiv in varianta digitala.

Pentru realizarea acestora, Ministerul Educatiei a organizat o licitatie, care a fost insa contestata de unele edituri.

Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a decis, la 10 septembrie, continuarea procedurii pentru reevaluarea ofertelor depuse in cadrul licitatiei pentru realizarea manualelor scolare, dupa ce trei contestatii au fost admise, sase admise in parte si doua respinse.

O zi mai tarziu, Ministerul Educatiei a sustinut ca intarzierea noilor manuale pentru clasele I si a II-a este din vina "celor care au blocat procedura" si a asigurat elevii, cadrele didactice si parintii ca acestea acestea vor ajunge in scoli imediat ce licitatia se va finaliza.

Citește și:
Elena Udrea, nou atac la justiție după ce ÎCCJ a decis că va mai sta în închisoare: ”O mână spală pe alta și amândouă încearcă să spele urma”
Elena Udrea, nou atac la justiție după ce ÎCCJ a decis că va mai sta în închisoare: ”O mână spală pe alta și amândouă încearcă să spele urma”
Elena Udrea, fost ministru al Turismului, a criticat dur luni, 20 martie, decizia ÎCCJ de a-i respinge contestația la executarea pedepsei din dosarul ”Gala Bute”. Decizia instanței este...
România oferă un ajutor de 1,3 milioane de dolari Turciei și Siriei, în urma cutremurelor devastatoare. Anunțul lui Bogdan Aurescu
România oferă un ajutor de 1,3 milioane de dolari Turciei și Siriei, în urma cutremurelor devastatoare. Anunțul lui Bogdan Aurescu
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat luni, 20 martie, la Bruxelles, la Conferinţa internaţională a donatorilor în sprijinul populaţiilor din Turcia şi Siria afectate de...
#Ponta demitere Pricopie, #Ponta Pricopie manuale , #premier