Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Ponta i-a scris lui Iohannis ca vrea sa se intoarca in fruntea Guvernului

Miercuri, 08 Iulie 2015, ora 12:00
6182 citiri
Ponta i-a scris lui Iohannis ca vrea sa se intoarca in fruntea Guvernului
Foto: Guvernul Romaniei

Prim-ministrul Victor Ponta i-a trimis o solicitare presedintelui Klaus Iohannis prin care cere sa fie repus in fruntea Guvernului.

"Avand in vedere inlaturarea cauzelor care au generat imposibilitatea exercitarii atributiilor de prim-ministru, va rog sa luati act, conform legii, de reluarea activitatii mele la Guvern, incepand cu data de 09.07.2015 si de incetarea interimatului in functia de prim-ministru, potrivit prevederilor art. 107 alin. (3), teza finala din Constitutia Romaniei, republicata", se arata in solicitarea catre Klaus Iohannis, semnata de Victor Ponta si Gabriel Oprea, anunta B1 Tv.

In Constitutia Romaniei se prevede, la art. 107, alin. (3), ca "Interimatul, pe perioada imposibilitatii exercitarii atributiilor, inceteaza daca primul-ministru isi reia activitatea in Guvern".

Desi nu exista un anunt oficial in legatura cu intoarcerea sa in tara, Victor Ponta a aparut miercuri pe scarile Palatului Victoria sprijinindu-se in carje si afisand un nou look - liderul PSD si-a lasat barba, mustata si perciunii sa creasca.

Victor Ponta s-a intors in tara: S-a dus la Guvern in carje

Foto: Facebook/Victor Ponta

Prim-ministrul a revenit astfel in tara dupa ce ultimele trei saptamani le-a petrecut in Turcia, unde a fost supus unei interventii chirurgicale la genunchiul stang. Potrivit imaginilor difuzate de televiziunile de stiri, premierul a ajuns la sediul Guvernului in jurul orei 10:00.

La sosirea la Palatul Victoria, Victor Ponta a fost intampinat, printre altii, de presedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, pe care a sarutat-o pe obraji, si de premierul interimar Gabriel Oprea, cu care a dat mana, imbratisandu-l calduros.

Premierul nu isi poate prelua de indata mandatul in fruntea Guvernului, fiind nevoie de incetarea mandatului de interimar al lui Gabriel Oprea si de semnarea unui decret de catre presedintele Klaus Iohannis.

Astfel, Victor Ponta trebuie sa anunte ca s-a intors in tara pentru preluarea atributiilor de sef al Guvernului, inainte de a reveni in fruntea acestuia.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
#Victor Ponta solicitare Iohannis, #Ponta scris Iohannis, #Ponta revenire Guvern, #Ponta revenit tara, #Ponta Guvern carje , #premier