Ponta i-a scris presedintelui CE despre boicotul PDL

Miercuri, 25 Iulie 2012, ora 14:52
4392 citiri
Ponta i-a scris presedintelui CE despre boicotul PDL

Premierul Victor Ponta a anuntat ca i-a transmis presedintelui Comisiei Europene o scrisoare in care prezinta ultimele evenimente legate de referendum, precum si faptul ca deciziile Curtii Constitutionale nu sunt respectate de membrii PDL, anume tocmai de catre cei care reclamau incalcarea legii.

"Deciziile Curtii nu sunt respectate tocmai de catre cei care strigau ca e lovitura de stat. Prima data este rusinea celui care insala, a doua oara este rusinea ta daca te mai lasi pacalit", a spus Ponta, in sedinta de guvern.

Premierul Victor Ponta a anuntat marti ca va trimite Comisiei Europene, grupurilor din Parlamentul European si prim-ministrilor europeni scrisori in care va arata ca au fost "inselati si escrocati" de catre Basescu si PDL atunci cand au insistat pentru respectarea deciziei CC de prezenta la referendum.

El a precizat ca astfel de scrisori, in care se va arata ca oficialii de la Bruxelles au fost escrocati de Basescu si membrii PDL cand au insistat pentru respectarea deciziei Curtii Constitutionale de asigurare la referendumul de demitere a presedintelui a unei prezente de 50% plus unu din numarul cetatenilor cu drept de vot, vor fi transmise inclusiv oficialilor Parlamentului European si membrilor grupului Partidului Popular European.

"Vreau sa imi exprim amaraciunea asupra faptului ca Traian Basescu si PDL i-au inselat si i-au escrocat pe partenerii nostri internationali, incepand cu Comisia Europeana, atunci cand au cerut sa se respecte deciziile Curtii Constitutionale, pentru ca asa e bine pentru Romania.

Eu am tinut cont de aceste observatii, Comisia Europeana, partenerii nostri europeni au pus niste probleme de principiu, sa respectam deciziile Curtii Constitutionale, dar nu s-au asteptat ca tocmai cei care striga vor fi primii care vor incalca aceste decizii, motiv pentru care astazi voi trimite o scrisoare atat presedintelui Comisiei Europene, presedintelui Parlamentului European, cat si primilor-ministri si presedintilor grupurilor parlamentare din Parlamentul European, inclusiv grupului Partidului Popular European.

Sunt absolut convins ca Partidul Popular European si partenerii europeni vor constata ca au fost trasi pe sfoara de Basescu si de PDL (...) Imi voi cere scuze in numele Romaniei pentru faptul ca presedintele suspendat si cativa reprezentanti ai PDL practic s-au folosit si i-au inselat pe partenerii nostri europeni pentru un scop care acum este evident. Genul asta de escrocherie caracterizeaza foarte clar modul in care Traian Basescu si PDL au castigat pana acum", a spus Ponta.

Premierul a aratat ca Traian Basescu si PDL actioneaza neconstitutional si infractional, deoarece legea prevede ca impiedicarea prin orice mijloace a dreptului de a participa la referendum se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la cinci ani si interzicerea unor drepturi.

Colegiul Director al PDL a decis, marti, sa indemne alegatorii sa nu participe la vot la referendumul din 29 iulie pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

Surse din partid au relatat pentru MEDIAFAX ca decizia a fost luata cu 59 de voturi "pentru" si o abtinere.

Conform surselor citate, PDL a decis totodata sa nu isi retraga reprezentantii din sectiile de votare.

Presedintele suspendat, Traian Basescu, a declarat, marti, intr-o discutie on-line la ziare.com, ca neprezentarea la vot la referendum "poate fi mai valoroasa" decat un vot impotriva demiterii sale, el sustinand ca prin aceasta atitudine nu este las, ci actioneaza pentru interesul national.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Ponta scrisoare Comisia Europeana, #Ponta boicot PDL referendum neconstitutional , #premier