Ponta i-a urat bun venit lui Gerea: va avertizez din nou ca toti suntem tinte - ce sarcini i-a trasat

Miercuri, 16 Octombrie 2013, ora 15:50
1329 citiri
Ponta i-a urat bun venit lui Gerea: va avertizez din nou ca toti suntem tinte - ce sarcini i-a trasat
Foto: gov.ro

Noul ministru al Economiei, Andrei Gerea, va avea de facut lucruri importante legate de Oltchim, Cuprumin si politica industriala, a declarat premierul Victor Ponta, avertizand insa ca cine intra in Guvern devine "tinta celor care nu fac nimic si se ocupa doar cu acuzatul".

"Cred ca toti stiti, in momentul in care ati intrat in Guvern, ca sunteti tinte, asa incat ne asumam aceste riscuri. Uneori, ele se indreapta si in mod gresit asupra celor care desfasoara activitati, dar eu vreau sa va propun tuturor - noi sa fim cei care facem lucruri si altii, sigur, ne acuza, ne critica. Atat timp cat Guvernul face lucruri - si face lucruri bune, face lucruri importante si ia decizii - ne asumam si criticile celor care nu fac nimic si se ocupa doar cu acuzatul", le-a spus Ponta ministrilor prezenti la sedinta saptamanala a Guvernului.

In acest context, el a facut referire la indatoririle noului ministru al Economiei, Andrei Gerea.

"Domnul Gerea va avea in mod sigur de continuat lucruri importante care tin de Oltchim, de Cuprumin, de politica noastra industriala pe plan european si sunt convins ca se va ocupa foarte bine de aceasta sarcina", a spus primul-ministru.

Andrei Gerea, noul ministru al Economiei - Basescu a semnat decretul de numire

Totodata, Ponta a tinut sa-i multumeasca fostului ministru al Economiei, Varujan Vosganian, pentru activitatea depusa.

Presedintele Traian Basescu a semnat, miercuri, decretul pentru numirea lui Andrei-Dominic Gerea in functia de ministru al Economiei.

Ceremonia de depunere a juramantului de investitura va avea loc la Palatul Cotroceni la ora 17.00.

Andrei Gerea, lider al grupului parlamentar liberal din Camera Deputatilor, a fost propus de PNL pentru functia de ministru al Economiei, post ramas vacant dupa demisia lui Varujan Vosganian.

Varujan Vosganian si-a anuntat in 7 octombrie demisia din functia de ministru. El a facut acest anunt dupa ce a iesit din cabinetul presedintelui Senatului, Crin Antonescu, unde a avut loc o sedinta a liderilor PNL la care au participat si premierul Victor Ponta si liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu.

Demisia a fost prezentata la scurt timp dupa votul dat in Senat de respingere a solicitarii procurorului general al Parchetului ICCJ privind inceperea urmaririi penale impotriva lui Vosganian.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Ponta bun venit Gerea, #Ponta sarcini Gerea, #sarcini Gerea Economie , #premier