Ponta ia la intrebari partidele pe Codul Fiscal: Cine nu raspunde habar nu are

Duminica, 23 August 2015, ora 23:15
3570 citiri
Ponta ia la intrebari partidele pe Codul Fiscal: Cine nu raspunde habar nu are

Premierul Victor Ponta a lansat, duminica seara, pe Facebook, zece intrebari pe teme economice si politice, la care asteapta raspuns de la reprezentantii partidelor politice si in special de la Opozitie.

In postarea intitulata "10 intrebari fundamentale pentru viitorul economic si social al Romaniei!", premierul abordeaza teme cum ar fi noul Cod Fiscal, reducerea TVA, deficitul bugetar sau acordul cu FMI.

Ponta: Codul Fiscal nu e ca Biblia, perfect. As vrea sa nu treaca chiar in aceeasi forma

"In calitate de Prim Ministru al Guvernului care a conceput si promovat proiectul Noului Cod Fiscal consider ca toate partidele politice parlamentare au datoria (inainte sau in timpul dezabaterii care incepe maine in Parlament) sa raspunda opiniei publice la 10 intrebari legitime si utile:

(...)

2. Cand au votat in unanimitate Codul Fiscal au stiut ce voteaza? Au citit textul, specialistii lor au inteles prevederile si consecintele? Daca da de ce unele partide au considerat DUPA vot si dupa trimiterea la reexaminare ca Noul Cod Fiscal este iresponsabil, nesustenabil, prost conceput, etc?

Dragnea sustine ca nu s-a ajuns la o solutie privind Codul Fiscal

3. De ce reprezentantii PNL/PDL au depus un amendament privind scaderea cotei generale de TVA de la 20% (propunere Guvernului) la 19%, si chiar au conditionat votul pozitiv de acceptarea acestui amendament? Au avut calcule de impact sau a fost o simpla propunere electoralista si populista? Daca era o propunere buna de ce au solicitat acum sa se revina la varianta Guvernului de 20%?

(...)

10. Considera partidele politice ca actualul curs de crestere economica neintrerupta din 2012, scadere a somajului si ridicare a puterii de cumparare si a nivelului de trai al populatiei este sau nu afectat de crize si scandaluri politice avand ca pretext masuri economice? Sau de inconsecvente legislative absolut ridicole (de felul votam in unanimitate Codul Fiscal si dupa o luna anuntam ca este gresit si nu il mai sustinem)???? ", scrie Ponta pe Facebook.

Si-a dat girul Isarescu pe noua varianta de Cod Fiscal? Ce spune Teodorovici

10 INTREBARI FUNDAMENTALE PENTRU VIITORUL ECONOMIC SI SOCIAL AL ROMANIEI! In calitate de Prim Ministru al Guvernului...

Posted by Victor Ponta on Sunday, August 23, 2015

"Cine nu raspunde (daca va fi cineva) este evident ca de fapt habar nu are ce sa faca cu economia si viata de zi cu zi a acestei tari!", a incheiat Victor Ponta.

Senatul se reuneste luni in sesiune extraordinara pentru Codul fiscal

Reactia sa vine cu doar cateva ore inainte de o sesiune extraordinara pentru a Senatului, de luni, pentru dezbaterea si votarea cererii de reexaminare a noului Cod fiscal, transmisa de seful statului Klaus Iohannis.

Comisiile de specialitate au termen sa intocmeasca raportul in cazul Codului Fiscal pana luni la ora 10:00, dupa ce reprezentantii partidelor parlamentare au avut joi, la Palatul Parlamentului, o intalnire tehnica pe tema Codului fiscal, retrimis spre reexaminare in Parlament de presedintele Iohannis.

Citeste si:
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
Senatorul PSD Florian Bodog a declarat luni, 29 noiembrie, că social-democrații au decis să facă parte din actuala coaliție pentru că ”românii merită un tratament mai bun.” Fostul...
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
Proiectul de lege privind introducerea Certificatului de vaccinare ar putea fi schimbat astfel încât să fie un parteneriat, nu o măsură de coerciție împotriva românilor, a anunțat luni, 29...