Ponta ii acuza pe Videanu si Roibu de instigarea angajatilor Oltchim (Video)

Marti, 13 Noiembrie 2012, ora 13:53
2954 citiri
Ponta ii acuza pe Videanu si Roibu de instigarea angajatilor Oltchim (Video)

Premierul Victor Ponta a cerut angajatilor Oltchim sa renunte la protestele violente, sustinand ca aceste manifestatii dauneaza sanselor de a gasi un investitor strategic pentru combinat.

In plus, prim-ministrul, aflat in Bruxelles, a dat vina pe fostul director general al Oltchim, Constantin Roibu, si pe fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, pentru instigarea la proteste.

"Ne-am tinut de cuvant: am dat salariile pana in septembrie, am repornit combinatul. Dar daca ii gonesc pe toti cei care vin cu banii...", a spus Ponta.

"Ne-am asumat aceasta responsabilitate, discutam in continuare cu investitorii strategici", a precizat Ponta, adaugand ca Adriean Videanu si Constantin Roibu i-ar fi scos pe angajati la protest.

"Domnul Roibu ne-a adus la faliment, sa nu-l mai asculte si sa iasa sa faca scandal", a subliniat premierul.

Referitor la unele zvonuri potrivit carora Fondul Monetar International ar cere Guvernului sa inchida combinatul, Ponta a precizat ca nu a fost vorba de acest lucru.

"Noua nu ne-au spus asa ceva. Daca au spus la jurnalisti, nu pot sa contest. Sunt convins ca Oltchim poate fi salvat, nu de catre stat, ci de un investitor strategic si cu o conditie: sa ne ajute si oamenii de acolo. Sunt 400 la protest, din cauza lor s-ar putea sa-si piarda jobul restul de 2.500", a avertizat Ponta.

Proteste cu imbranceli la Oltchim - 5 muncitori in greva foamei

Premierul a adaugat ca ajutorul de stat va fi acordat combinatului in functie de cand se primeste raspunsul de la Comisia Europeana in aceasta privinta.

Marti, circa 300 de angajati ai combinatului au protestat in fata sediului din Ramnicu Valcea, cerand plata salariilor restante.

In plus, protestatarii s-au declarat nemultumiti de lipsa capitalului de lucru si a modului in care le sunt sustinute interesele de sindicat. De altfel, mai multi angajati au intrat in greva foamei si au cerut ca premierul Victor Ponta sa vina la combinat pentru a rezolva situatia.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Victor Ponta proteste Oltchim, #Victor Ponta Adriean Videanu Oltchim, #proteste Oltchim , #premier