Ponta ii "baga in priza", de Paste, pe angajatii platformelor OMV Petrom si ExxonMobil

Marti, 30 Aprilie 2013, ora 19:07
3597 citiri
Ponta ii "baga in priza", de Paste, pe angajatii platformelor OMV Petrom si ExxonMobil

Premierul Victor Ponta a anuntat marti, la inceputul sedintei de Guvern, ca va vizita, in timpul sarbatorilor pascale, una din platformele companiilor OMV Petrom si ExxonMobil.

"Vreau de fiecare data sa reiau investitia extrem de mare pe care ExxonMobil, Petrom si Romgaz o fac in exploatarile offshore si, de altfel, in timp ce restul veti sarbatori Pastele, eu sarbatoresc prin munca. Voi vizita una din platforme.

E important sa dam semnul ca Guvernul Romaniei sprijina in totalitate toate eforturile de a identifica noi resurse de energie si in special de gaz, pentru industria romaneasca - preturi mai mici la gaze si productie interna reprezinta singura sansa de supravietuire in competitia extrem de dura si vreau sa ma gandesc si la preturile pentru populatie iarna, dar mai ales la preturile pentru marii producatori", a afirmat Ponta, la Palatul Victoria.

OMV Petrom si ExxonMobil Exploration and Production Romania au anuntat in februarie 2012 o descoperire semnificativa de gaze la exploatarile din Marea Neagra, estimarile preliminare plasand zacamantul de gaze naturale la 42-84 miliarde metri cubi, care echivaleaza cu de 3-6 ori consumul anual al Romaniei.

Inainte de sedinta de Guvern, premierul a mai anuntat ca pe ordinea de zi figureaza o ordonanta referitoare la compania Remin Baia Mare, care prevede transformarea creantelor statului in actiuni si transferarea catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

"Vreau sa adoptam in continuare toate deciziile necesare pentru a sprijini redeschiderea unor companii. Astazi cred ca avem pe ordinea de zi o ordonanta referitoare la Remin Baia Mare - transformarea creantelor statului in actiuni si transferarea catre AVAS. Inteleg ca exista un investitor important care poate redeschide Remin si asigura o investitie importanta si locuri de munca.

E foarte important in zona Baia Mare, extrem de afectata de criza economica si de desfiintarea locurilor de munca, sa avem asemenea rezultate", a afirmat Victor Ponta, la Palatul Victoria.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Ponta vizita Paste ExxonMobil, #Ponta platforme petroliere Paste, #Ponta Remin Baia Mare , #premier