Ponta ii cere lui Chitoiu sa tina sub control pretul combustibilului

Miercuri, 27 Iunie 2012, ora 22:11
1857 citiri
Ponta ii cere lui Chitoiu sa tina sub control pretul combustibilului

Premierul Ponta i-a cerut ministrului Economiei, Daniel Chitoiu, ca, in limitele posibile din punct de vedere legal si institutional, sa se asigure ca preturile la carburanti vor fi mentinute "sub control" in scopul reducerii acestora, remarcand ca in ultima perioada au fost operate mai multe scaderi mici de pret.

"Am constatat ca, dupa ce au fost doar cresteri la pretul la carburanti, vad ca au fost cinci descresteri, sigur mici. Va rog in continuare, domnule ministru, prin toata politica de negociere si de implicare sa incercam sa tinem acest fenomen sub control, atat cat se poate din punct de vedere legal si institutional", a spus Ponta ministrului.

Seful Guvernului a declarat recent ca intentioneaza sa aiba o discutie cu producatorii de produse petroliere privind suprataxarea veniturilor exceptionale, spunand ca nu ii plac deciziile impuse cu forta, dar ca este o perioada speciala in care toti trebuie sa participe la "efortul tarii.

In urma cu o saptamana, Ponta s-a intalnit, la Viena, cu presedintele OMV, proprietarul Petrom, el precizand ca subiectul principal al discutiei a fost legat de capacitatea autoritatilor de la Bucuresti de a asigura in relatia cu OMV atat predictibilitate, cat si "un control intr-o anumita masura" asupra pretului carburantilor.

El a aratat ca Guvernul si OMV vor incepe in perioada imediat urmatoare negocierile pe un pachet de masuri prin care ambele parti sa castige, autoritatile asteptand ca investitorul sa ajute Executivul sa depaseasca o perioada dificila, dar fiind constiente si de importanta investitiilor.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#Ponta pret combustibil, #Ponta Chitoiu ministru , #premier