Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ponta: Ii inteleg pe cei care protesteaza, dar Vasluiul inseamna mai mult decat atat

Sambata, 17 Mai 2014, ora 23:03
3974 citiri
Ponta: Ii inteleg pe cei care protesteaza, dar Vasluiul inseamna mai mult decat atat

Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, la Vaslui, ca ii intelege pe cei care protesteaza fata de explorarea si exploatarea gazelor de sist, dar a subliniat ca prezenta Chevron in zona este necesara, deoarece judetul are nevoie de investitii.

Prim-ministrul a recunoscut ca unul dintre motivele pentru care nu a venit in ultimul timp la Vaslui este acela ca anumite "televiziuni prietene" ar putea profita de prezenta protestarilor pentru a face stiri care "sa sperie lumea".

De altfel, premierul, aflat la Vaslui la o intalnire cu simpatizantii PSD, a fost intampinat de aproximativ 15 membri ai Miscarii de Rezistenta de la Pungesti, care i-au cerut demisia.

"Imi doresc ca Romania si Vasluiul sa aiba cat mai multe investitii private, pentru ca noi investim din zona publica, dar n-o sa putem niciodata din aceasta zona sa compensam necesarul de investitii private. In judetul Vaslui 450.000 de oameni au nevoie sa-si rezolve problemele economice, sociale. Ii inteleg pe cei care protesteaza, dar Vasluiul inseamna mai mult decat atat", a spus Ponta.

Intrebat daca ar fi dispus sa mearga la Pungesti, acolo unde Chevron a inceput deja explorarea gazelor de sist, iar protestele au fost foarte dese, Victor Ponta a spus ca o astfel de vizita nu se justifica.

"Mergem la Pungesti ca sa ce? Acolo in general protesteaza niste oameni care nu sunt din Pungesti. Eu am o opinie foarte clara si anume aceea ca Romania trebuie sa-si exploreze resursele respectand toate standardele de mediu. Mai am o opinie mai clara acum, dupa evenimentele la care asistam cu totii, si anume ca as vrea ca Romania sa nu depinda de importul din Rusia.

Daca as putea sa-i intreb pe cei care protesteaza, i-as intreba daca ei prefera sa importam din Rusia. Ma indoiesc, totusi, ca am putea avea un dialog foarte rational din acest punct de vedere. Eu nu vreau sa importam din Rusia, eu vreau sa reusim sa producem in Romania si sa acoperim nu doar necesitatile Romaniei, ci si pe cele ale Republicii Moldova. Dupa cum stiti, terminam gazoductul care leaga Romania de Moldova, problema e sa si avem gaz.

La cum arata situatia in Ucraina, cativa ani buni de acum incolo, o tara ca Romania, care va putea sa fie independenta din punct de vedere energetic, e o tara mai puternica", a afirmat Victor Ponta.

El a evitat sa faca referiri la necesitatea prezentei jandarmilor in comuna Pungesti, declarata la sfarsitul anului trecut zona speciala de siguranta publica, sustinand ca in aceasta localitate "uneori sunt mai multe camere de luat vederi decat jandarmi sau protestatari".

Ponta a adaugat ca cercetarile si explorarile in domeniul gazelor dureaza foarte multi ani si a dat asigurari ca Romania va respecta cele mai inalte standarde de mediu.

"Uitati, ploua cu soare, asta e un semn bun. A iesit si curcubeul. Domnule Ponta, veniti sa stati de vorba cu noi, nu distrugeti viitorul acestei tari. Noi vrem un mediu curat si sanatos, nu vrem fracturare hidraulica", a spus unul dintre protestatari, cat timp Victor Ponta participa la discutiile cu membrii PSD Vaslui.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ponta Pungesti, #Ponta Chevron Vaslui, #Ponta campanie Vaslui, #Ponta gaze sist , #premier