Ponta ii linisteste pe romani: Nu introducem taxe pentru cei cu venituri mici si medii

Vineri, 09 August 2013, ora 19:14
1958 citiri
Ponta ii linisteste pe romani: Nu introducem taxe pentru cei cu venituri mici si medii

Prim-ministrul Victor Ponta a tinut sa-i linisteasca pe romanii cu venituri mici si medii, afirmand ca Guvenul nu va introduce taxe care sa ii afecteze, in urma informatiilor tot mai intense din ultima perioada potrivit carora un nou acord cu FMI ar aduce cu sine noi taxe si impozite.

"Romanii nu au de ce sa isi faca griji! Guvernul nu introduce taxe care sa-i afecteze pe cei cu venituri mici si medii. Scopul incheierii unui nou acord cu FMI este realizarea unor reforme pentru continuarea cresterii economice", a anuntat Victor Ponta, pe contul sau de Facebook.

La randul sau, purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, sustine ca PDL si Traian Basescu intoxica opinia publica, preluand informatii neverificate si atrage atentia ca noul acord cu FMI nu prevede majorarea sau aparitia de noi taxe sau impozite si, din aceste motive, romanii nu au de ce sa-si faca griji.

PSD: Basescu intoxica opinia publica, noul acord cu FMI nu prevede noi taxe si impozite

"Contrar tuturor intoxicarilor aparute in spatiul public, noul acord cu FMI nu prevede majorarea sau aparitia de noi taxe sau impozite, altele decat cele legate de acciza la alcool si introducerea celei pe produse de lux.

Din aceste motive, romanii nu au de ce sa isi faca griji. Prin aceste masuri vrem sa continuam procesul de crestere economica si de sporire a credibilitatii Romaniei pe pietele financiare internationale, precum si in fata investitorilor straini", precizeaza Catalin Ivan.

Ministerul Finantelor: Acordul cu FMI nu este legat de introducerea unor noi taxe si impozite

Si Ministerul Finantelor Publice a transmis ca scopul incheierii unui nou acord cu Fondul Monetar International nu este legat de introducerea unor noi taxe si impozite. Clarificarea este facuta dupa informatiile aparute in presa cu privire la continutul noii scrisori de intentie cu FMI, potrivit careia Guvernul urmeaza sa majoreze si sa introduca noi impozite.

"Continutul noii scrisori de intentie cu FMI prevede o intreaga serie de masuri necesare realizarii reformelor din domenii precum sanatatea, transporturile, sectorul energetic, absorbtia fondurilor UE, continuarea restructurarii companiilor de stat etc.

Aceste reforme vizeaza asigurarea echilibrelor macroeconomice sustenabile si continuarea cresterii economice", se arata intr-un comunicat postat pe site-ul Ministerului Finantelor.

F.N.

Citeste si:
Cristian Tudor Popescu, critici la adresa AUR: „În România există cineva care se pregătește de război acum, partidul AUR”
Cristian Tudor Popescu, critici la adresa AUR: „În România există cineva care se pregătește de război acum, partidul AUR”
Cristian Tudor Popescu a criticat vineri, 21 ianuarie, proiectul de lege depus de AUR, care prevede că fiecare român are dreptul să dețină până la 100 de kilograme de materiale pirotehnice,...
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ministrul Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat vineri, 21 ianuarie, că nu există în PNRR prevederea conform căreia românii vor primi eșalonat banii din Pilonul II de pensii....