Ponta ii raspunde lui Basescu: Guvernul nu va merge niciodata la Cotroceni, sa treaca presedintele pe la noi

Miercuri, 09 Iulie 2014, ora 22:00
6775 citiri
Ponta ii raspunde lui Basescu: Guvernul nu va merge niciodata la Cotroceni, sa treaca presedintele pe la noi

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seara, ca Guvernul nu va merge la Cotroceni, desi a fost convocat de presedintele Traian Basescu la consultari.

"Nu a fost niciodata si nu va merge niciodata cat sunt eu prim-ministru Guvernul la Cotroceni. Guvernul e la Piata Victoriei. Daca vrea domnul presedinte, o sa avem tot felul de invitati pe acolo, poate sa treaca", a declarat Victor Ponta, intr-o interventie la Antena 3.

Premierul a continuat spunand ca daca presedintele vrea sa aiba o discutie cu el, este dispus sa mearga personal la Cotroceni.

Basescu cheama Guvernul la consultari. De unde se iau bani pentru scaderea CAS si ce riscuri sunt

"Ma voi duce, m-am mai dus si cu alte ocazii. Nu ca m-ar fi ascultat prea mult, dar macar ca sa pastram respectul pentru textele constitutionale, pentru institutii. Insa, in aceasta situatie concreta, daca vrea sa se consulte cu mine pe tema reducerii CAS, nu se consulta cu persoana potrivita.

Nu e o masura a Guvernului, ci o masura care tocmai a fost adoptata de Parlamentul Romaniei", a mai spus prim-ministrul adaugand ca masura a trecut de Senat si de Camera Deputatilor cu unanimitate de voturi.

De asemenea, premierul a spus ca presedintele poate fie sa promulge legea, fie sa o retrimita in Parlament, ceea ce nu are voie sa faca decat o data.

Basescu cheama Guvernul la consultari, pe tema scaderii CAS: Ar putea creste taxele pe proprietate

"Nu are decat o singura solutie: Sa o promulge, ceea ce un om normal la cap si cu grija de Romania ar face cu siguranta sau sa o retrimita in Parlament. Vreau sa ii asigur pe toti oamenii seriosi din Romania ca in septembrie o sa o adoptam din nou si ca atunci nu mai poate, nu are voie decat o singura data sa o retrimita si atunci o va promulga, iar de la 1 octombrie va intra in vigoare", a adaugat premierul Victor Ponta.

Seful Guvernul a continuat prin a spune ca "daca presedintelui ii e drag" de el, se va duce la Cotroceni, desi lui "nu ii este drag" Traian Basescu.

"Dansul incearca sa creeze subiecte, dar faptul ca un presedinte care a fost demis acum doi ani, care are o familie intreaga, unii prin arest altii pe la audieri, prin alte probleme cu mii si milioane de euro si de hectare, incearca din cand in cand sa mai distraga atentia", a adaugat seful Executivului.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca nu va promulga legea reducerii CAS pana nu va avea o discutie serioasa cu Guvernul. Astfel, seful statului a chemat Executivul la consultari la Palatul Cotroceni.

Potrivit presedintelui, legea privind reducerea CAS ar expune Romania la "riscuri foarte mari", motiv pentru care a declarat ca nu o va promulga pana nu discuta cu reprezentantii Guvernului despre modul in care poate fi "acoperita" aceasta masura.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....