Ponta: Ii voi spune din nou lui Barroso ca in Romania nu a fost o lovitura de stat

Luni, 17 Septembrie 2012, ora 11:52
2173 citiri
Ponta: Ii voi spune din nou lui Barroso ca in Romania nu a fost o lovitura de stat
Foto: Daylife (Arhiva)

Premierul Victor Ponta a spus, duminica seara, ca ii va explica din nou presedintelui Comisiei Europene Jose Manuel Barroso, in cadrul intrevederii de luni de la Bruxelles, ca in Romania nu a fost o lovitura de stat si ca presedintele Traian Basescu "a vorbit in numele domniei sale".

"Eu merg cu ideea de a ii explica inca o data - eventual, daca pot, sa inchid aceasta discutie - ca in Romania nu a fost o lovitura de stat, ca 8,5 milioane de romani nu dau lovituri de stat, poate le da Antonescu, Ponta, dar Parlamentul nu poate sa dea lovituri de stat. Si 8,5 milioane de oameni nu pot da lovituri de stat.

(...) De faptul ca Guvernul este legitim si cu sustinere in Parlament si cu sustinere populara si ca foarte probabil - si asta e foarte important pentru Comisia Europeana - isi va continua mandatul dupa alegerile din 9 decembrie si ca toate lucrurile importante pentru Romania care tin in primul rand de fondurile europene, de modul in care avem un regim - pentru ca noi avem un acord cu FMI, CE si BM - regim de investitii, masurile pe care vrem sa le luam de la 1 ianuarie, cu TVA sunt in ideea unei Romanii care sa se dezvolte si care sa nu mai fie tratata ca o Cenusareasa a UE.

Merg cu un mesaj constructiv, dar in acelasi timp, voi spune ca, in timp ce presedintele Basescu a vorbit in numele domniei sale la Bruxelles, eu imi pot permite sa vorbesc macar in numele majoritatii parlamentare si a opt milioane de romani, daca nu in numele tuturor romanilor", a spus Ponta la Antena 3.

Ponta se intalneste, luni, cu Barroso

El i-a acuzat pe democrat-liberali ca au "exportat o batalie interna" si au distrus imaginea Romaniei.

Premierul a anuntat ca, in cursul zilei de luni, va avea o intalnire si cu primul ministru al Belgiei, Elio Di Rupo, privind situatia Postei Romane.

"Am o intalnire cu prim-ministrul Belgiei, deoarece exista un proiect important pentru Posta Romana - Posta Belgiana si ma intereseaza foarte tare ce se intampla la Posta Romana. Acolo a fost un jaf enorm, sigur s-a descoperit imediat dupa ce am venit la guvernare, noul ministru Dan Nica a facut un control, a trimis toate documentele la DNA. A destituit cateva zeci, daca nu ma insel, cateva sute, toti de la PDL. (...) Si Posta Belgiana are un proiect prin care putem sa salvam Posta Romana", a mai spus prim-ministrul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ponta intalnire Barroso, #Victor Ponta lovitura de stat Barroso , #premier