Ponta: Il avertizez pe Basescu sa nu mai ameninte. Vom actiona in apararea tarii

Luni, 30 Iulie 2012, ora 18:51
6958 citiri
Ponta: Il avertizez pe Basescu sa nu mai ameninte. Vom actiona in apararea tarii
Foto: Realitatea TV

Premierul Victor Ponta a tinut sa-l avertizeze pe Traian Basescu, luni dupa-amiaza, ca guvernul are mijloacele de a-i proteja pe cei vizati de amenitarile sale

"Este momentul sa il somez pe Traian Basescu sa inceteze imediat cu declaratiile iresponsbaile privind lovituri de stat si incalcari de lege. Loviturile de stat nu se dau prin vot popular.

Il avertizez public sa nu mai ameninte nici persoane, nici institutii, nici trusturi media si nici pe cei 8,5 milioane de romani care si-au facut datoria si au venit sa voteze.

Ca premier il avertizez ca avem toate mijloacele legale si constitutionale sa aparam cetatenii si institutiile de amenintari si abuzuri ale lui Traian Basescu. Ii cer sa inceteze", a declarat premierul, intr-o conferinta de presa.

Basescu: Trebuie trasi la raspundere cei care au organizat lovitura de stat

Victor Ponta a precizat ca romanii nu vor uita problemele pe care au vrut sa le scoata la iveala prin prezenta la vot si ca este de datoria sa, ca sef al Guvernului, sa le asculte mesajul, pentru ca Basescu se reprezinta doar pe sine sau pe Viktor Orban, premierul Ungariei.

Replica vine dupa ce oficialul maghiar a declarat, sambata, la Baile Tusnad, referitor la referendum, ca le ureaza "romanilor si maghiarilor din Romania sa aduca decizii bune, adica sa nu ia nicio decizie".

"Traian Basescu se reprezinta doar pe sine insusi sau pe Viktor Orban. Nu a obtinut nici macar votul sau. Ne-a mintit ca va fi prezent la vot. Nici macar el insusi nu a considerat ca trebuie sa voteze si sa se sustina.

Reprezinta un grup de oameni care profita si care isi doresc privilegii din banii publici. Ei nu pot sa ascunda rezultatul referendumului. Este un rezultat dezastruos pe care Traian Basescu nu il poate acoperi strigand mai tare, amenintand", a adaugat seful Guvernului.

Ponta: "Romania nu mai este mosia sa"

Ponta a reiterat ca nu va tolera "aceste amenintari si abuzuri".

"Nu voi tolera acest fel de amenintari si abuzuri. Din fruntea Guvernului, vom cere tragerea la raspundere a lui Traian Basescu si a celor din jurul sau.

Asteptam decizia CCR. Vom respecta si implementa aceasta decizie, dar ii cer lui Traian Basescu sa intelega ca Romania nu mai este mosia sa si ca nu mai poate orice si oricine.

Vom actiona in apararea tarii. Cred, imi doresc si sper ca Traian Basescu sa inteleaga si mesajul dat ieri de romani si cel dat de astazi de mine si sa inteleaga ca de ieri este un presedinte ilegitim", a conchis premierul.

Biroul Electoral Central a anuntat, luni, la ora 14:00 ca rezultatul partial dupa numararea a 99,97% dintre sectii arata ca romanii s-au prezentat la vot in proportie de 46,23% .

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Ponta Basescu amenintare, #Ponta rezultate referendum, #Ponta Basescu lovitura stat, #Ponta Basescu amenintat trust , #premier