Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ponta il lasa pe Mazare sa construiasca si vara pe litoral

Joi, 01 Mai 2014, ora 18:03
2089 citiri
Ponta il lasa pe Mazare sa construiasca si vara pe litoral
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Ponta, care a inspectat, joi, si lucrarile la diverse obiective din Mamaia, l-a asigurat pe Radu Mazare ca marti va fi emisa o Ordonanta de Urgenta care va permite autoritatilor locale sa poata construi si in sezonul estival in cazul proiectelor care sunt incepute cu fonduri europene.

Dupa ce a fost in cartierul de locuinte "Henri Coanda" din Constanta, premierul Victor Ponta a inspectat, alaturi de primarul Radu Mazare, si o parte din lucrarile care au loc in statiunea Mamaia.

"Constructorul a promis ca pana pe 15 iunie este gata, este o ordonanta de urgenta data de madam Udrea cand era ministru, ca sa nu se mai construiasca intre 15 mai si 15 septembrie nimic in statiunile de pe litoral", a mai afirmat Mazare, Ponta intrebandu-l: "Si cand sa construiesti, iarna?", Mazare replicand ca nici iarna nu este voie, pentru ca nu permite Inspectatoratul de Stat in Constructii (ISC).

"Iarna te ia ISC-ul, vara te ia Udrea", a afirmat Victor Ponta.

Elena Udrea: Pe litoral, lupta se duce cu rechinii imobiliari

Premierul a mai spus ca a fost convins de Radu Mazare de necesitatea continuarii lucrarilor si in timpul verii. "E logic, altfel pierdem bani europeni. M-ai convins. Ideea este sa se lucreze in continuare, nu sa ramana asa".

"Am si eu 30 de ani de cand vin la Mamaia si nu-mi vine sa cred ca in sfarsit dupa 30 de ani o sa se faca toate lucrurile acestea. Cu atat mai tare ma bucur ca nu sunt din bani locali sau din bani de la Guvern, ci sunt bani europeni. Sunt absolut convins, asa cum il cunosc pe Radu, ca o sa le faca cu siguranta, conditia e sa-l lasam sa munceasca.

E o idee buna sa lucreze in continuare, nu sa lasam santier aici pana pe 15 septembrie si sa umble lumea prin pietre si gropi si moloz. Evident ca dam ordonanta, l-am intrebat si pe ministrul Dezvoltarii, ca Programul Operational Regional este la domnul Dragnea, l-am intrebat si pe ministrul pentru IMM si Turism si toata lumea a spus sa fim destepti si sa-i lasam sa lucreze", a declarat Victor Ponta.

Intrebat cand va fi adoptata aceasta ordonanta, premierul a raspuns ca marti.

Victor Ponta a fost insotit in timpul vizitei de vicepremierul Liviu Dragnea, de presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, dar si de sotia sa, Daciana Sarbu.

Ponta, alaturi de Mazare in cartierul Henri Coanda: Stau langa cine trebuie, o sa fiu alaturi de Radu

Trei pasarele pietonale in Mamaia

In statiunea Mamaia sunt in constructie trei pasarele pietonale din metal, in forma de iaht, navod si val, care vor costa 10,5 milioane de lei.

Prima dintre acestea, cea deschisa circulatiei joi si care este in forma de iaht, se afla la trecerea de pietoni de la intrarea in Mamaia dinspre satul de vacanta. Aceasta prezinta in mod stilizat prora si catargul unui iaht, iar portiunea pietonala va fi placata cu lemn pentru a sugera puntea iahtului. Accesul dinspre satul de vacanta se va face pe scari, perpendicular pe bulevardul Mamaia, scari ce vor fi amplasate pe mijlocul aleii principale de acces in satul de vacanta.

Pasarela "Iaht" se afla in imediata vecinatate a punctului de plecare a telegondolei si langa Aqua Magic.

Cea de-a doua pasarela, intitutala "Navod si pescarus", este construita in zona Cazino. Accesul dinspre Cazino se va face pe o rampa inclinata in forma de melc, iar accesul pe pasarela dinspre lacul Sutghiol se va face tot pe o rampa inclinata, care va pleca in curba de pe pasarela, in lungul bulevardului Mamaia, spre Navodari. La jumatatea ei, rampa va fi intoarsa cu 180 grade si va continua pana la nivelul trotuarului.

Cea de-a treia pasarela este construita in apropierea Hotelului Rex si poarta numele "Val retro". Pasarela va avea un design retro de sfarsit de secol XIX, realizat din fier forjat, care reprezinta creasta unui val inspumat. Aceasta pasarela este dedicata amplasamentului din fata hotelului Rex, ce are o vechime considerabila. Accesul se va face pe scari paralele cu bulevardul Mamaia. Astfel, scara din fata hotelului Rex va cobori spre Navodari, iar cea dinspre lacul Siutghiol va cobori spre Constanta.

Mazare sustinea ca lucrarile la cele trei pasarele vor fi incheiate la sfarsitul lunii noiembrie, reprezentantii Primariei dorind ca inaugurarea lor sa aiba loc in 1 decembrie.

Lucrarile sunt realizate cu fonduri europene, valoarea totala a proiectului este de 10,5 milioane de lei, contributia Uniunii Europene fiind de aproape 7 milioane de lei.

Pasarelele au fost proiectate de catre arhitectul Vlad Pelin, iar antreprenorul general al lucrarilor este firma Polaris M Holding, subantreprenori fiind SC Mobitom SA si Flash Lighting Service SRL.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ponta constructii vara litoral, #Mazare constructii vara litoral, #constructii vara litoral , #premier