Ponta il propune pe Melescanu la sefia MAE, dupa demisia lui Corlatean

Luni, 10 Noiembrie 2014, ora 14:29
3733 citiri
Ponta il propune pe Melescanu la sefia MAE, dupa demisia lui Corlatean
Foto: PS News

Premierul Victor Ponta a anuntat, luni, ca propune ca fostul sef al SIE Teodor Melescanu sa preia ca functia de ministru de Externe, dupa ce Titus Corlatean si-a dat demisia din fruntea institutiei.

"Ministrul de Externe si-a dat demisia, pentru a nu afecta functionarea legala a Ministerului Afcerilor Externe. Am discutat cu Titus Corlatean, am acceptat demisia si am transmis catre presedintele Traian Basescu propunerea ca dl Teodor Melescanu sa ocupe functia de ministru de Externe in perioada urmatoare, sa se poata ocupa de desfasurarea votul in diaspora, dar totul cu respectarea legii.

Astept ca dl presedinte Basescu sa stabileasca ora la care noul ministru, dl Melescanu, isi poate depune juramantul, ca sa se poata ocupa de buna desfasurarea a votului", a informat Victor Ponta, intr-o scurta declaratie de presa sustinuta la Palatul Victoria.

Predoiu: Demisia lui Corlatean nu este suficienta. Si Ponta ar trebui sa plece

Candidatul PSD la prezidentiale a mentionat ca "ministrul de Externe si intreaga echipa de conducere a prezentat un punct de vedere legal asupra masurilor care pot fi luate si asupra cererilor ilegale facute de Basescu si Iohannis", adica de suplimentare a sectiilor de vot din strainatate, propunere care nu a fost acceptata de MAE, in ciuda faptului ca Biroul Electoral Central (BEC) a asigurat ca este aceasta este legala.

"Exista o latura politica care, cu siguranta, deturneaza sensul campaniei electorale si al alegerilor - presiunile inadmisibile si inacceptabile facute de presedintele Traian Basescu si candidatul Klaus Iohannis, care solicita institutiilor statului sa incalce legea, in scopul evident ca duminica sa poata fi contestat rezultatul votului", a precizat seful PSD.

Ministrul de Externe Corlatean si-a dat demisia. Ponta i-a gasit inlocuitor

Victor Ponta a asigurat ca votul din 16 noiembrie din diaspora se va desfasura in conditii mai bune decat in primul tur.

"Impun asigurarea tuturor conditiilor pentru ca, si in sectiile din afara tarii, toti cetatenii romani care vor sa voteze sa poata vota", a declarat Ponta, adaugand ca Guvernul ca aloca toate fondurile necesare pentru imbunatatirea conditiilor de vot.

Corlatean, demisie dupa dezastrul de la votul din diaspora

Ministrul de Externe Titus Corlatean a anuntat luni ca isi da demisia din functie. El a informat ca si-a depus mandatul din fruntea diplomatiei romane, in contextul scandalului legat de votul romanilor din diaspora, dar si al nelamuririlor cu privire la infiintarea de noi sectii de votare in strainatate.

Ministrul de Externe Titus Corlatean si-a dat demisia, dupa dezastrul de la votul din diaspora

Titus Corlatean si-a anuntat demisia intr-o declaratie de presa, la Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

"Ca ministru, am obligatia sa asigur respectarea legalitatii. In consecinta, l-am informat cu putina vreme in urma pe premier ca m-am decis sa-mi mandatul de ministru de Externe. Nu pot oferi motive de contestare a rezultatelor alegerilor prezidentiale din turul doi pe considerente de nerespectare a legii in strainatate", a declarat Titus Corlatean.

Totodata, el a afirmat ca MAE isi mentine integral pozitia "prin care nu exista baza legala pentru suplimentarea sectiilor de vot in strainatate", amintind ca masurile luate pentru turul doi sunt cresterea numarului de stampile si de cabine.

Romanii din diaspora au cerut demisia lui Corlatean

Federatia Asociatiilor de Romani din Europa (FADERE) a cerut demisia ministrului Titus Corlatean inca din 2 noiembrie, cand, in primul tur al alegerilor prezidentiale, mii de romani din afara tarii nu au putut vota, desi au stat ore in sir la coada.

Romanii din diaspora, tinuti la coada - se cere demisia lui Corlatean

Nemultumiti au fost si cei care au putut pana la urma sa voteze, tot dupa ore de asteptari, acuzand autoritatile de proasta organizare si de bataie de joc.

Sambata, presedintele Traian Basescu a cerut demisia ministrului de Externe, din cauza dezinformarii cu privire la organizarea de noi sectii de votare in strainatate.

Vineri, Titus Corlatean afirmase ca nu vor fi mai multe sectii de vot, ci doar mai multe cabine in cele 294 de sectii de votare deja existente, pentru ca nu ar fi legala suplimentarea acestora, insa el a fost contrazis de Biroul Electoral Central (BEC).

Basescu cere din nou demiterea ministrului Corlatean

Pe parcursul weekend-ului, numeroase proteste pentru alegeri corecte in turul al doilea, atat in tara, cat si in strainatate, au fost organizate in mai multe orase din tara, dar si in diaspora.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Melescanu MAE, #Ponta propus Melescanu MAE , #premier