Ponta il sustine pe Cepoi: N-am inteles foarte clar despre ce este vorba

Marti, 25 Septembrie 2012, ora 18:48
2471 citiri
Ponta il sustine pe Cepoi: N-am inteles foarte clar despre ce este vorba

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, marti, ca nu stie exact care este situatia ministrului Sanatatii, Vasile Cepoi, si ca il sustine, dar ca, daca va fi gasit vinovat, va trebui sa demisioneze si sa nu mai ocupe o functie publica timp de trei ani.

"Voi lua o decizie dupa ce discut cu domnul Cepoi. O sa discut cu domnia sa si o sa luam impreuna o decizie. Domnia sa nu este membru de partid, a fost secretar de stat in guvernul anterior si eu l-am solicitat sa ramana in Guvern pentru a finaliza draftul de Lege a sanatatii, asa incat, daca nu mai poate sa o mai faca in continuare, nu-i nicio problema. O sa vad in ce stadiu e Legea sanatatii, domnia-sa a avut un mandat foarte clar pe care si l-a indeplinit foarte bine. Daca in 2010 sau 2011 a facut ceva ilegal, sigur ca va raspunde pentru asta. Doar nu va inchipuiti cumva ca o sa impiedic ca dl Cepoi pentru ce a facut sau pentru ce nu a facut in 2010... Daca instanta va decide ca acuzatiile ANI sunt adevarate, nu doar ca nu va putea ramane (ministru - n. r.), dar nu va putea candida trei ani", a spus Ponta.

Intrebat daca il va demite pe demnitar in caz ca va fi gasit vinovat de conflict de interese, premierul a raspuns ca este obligat sa faca acest lucru, conform legii.

"Nu doar ca va renunta la functia ministeriala, ci nu va putea ocupa functii publice timp de trei ani. Asa scrie in lege", a explicat seful Guvernului.

Vasile Cepoi, acuzat de conflict de interese de ANI

Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, este acuzat de Agentia Nationala de Integritate de deturnare de fonduri europene si abuz in serviciu, Directia Nationala Anticoruptie (DNA) si Parchetul General de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) fiind sesizate in acest caz.

Ministrul Cepoi, acuzat de abuz si deturnare de fonduri - DNA, sesizata de ANI

"Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta indiciilor referitoare la posibila savarsire a infractiunii de conflict de interese, a infractiunilor impotriva intereselor financiare ale Comunitatii Europene, precum si a celor asimilate infractiunilor de coruptie, de catre Vasile Cepoi, in calitate de fost director al Directiei de Sanatate Publica Iasi, in prezent, ministru al Sanatatii", arata ANI.

Vasile Cepoi ar fi comis aceste fapte in perioada 2009-2010, cand detinea functia de director al Directiei de Sanatate Publica Iasi, implicandu-se de asemenea intr-un proiect cu fonduri europene, aflandu-se astfel intr-un conflict de interese.

Cepoi: Nu ma gandesc la demisie, nu am incalcat legea

Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, a declarat, marti, ca nu se gandeste sa demisioneze din functie, in contextul raportului ANI care-l acuza de deturnare de fonduri si abuz in functie.

"Nu ma gandesc la demisie pentru ca n-am incalcat legea, orice interpretare este cu rea credinta. Am vorbit cu premierul, a spus acelasi lucru. Nu am de ce sa-mi dau demisia", a spus Cepoi.

Acesta a adaugat ca nu a fost inca chemat la Parchet, insa se va duce daca va fi chemat, spunand ca are incredere in autoritatile statului, mai putin in ANI.

"Raportul ANI este cel putin neetic, ca sa nu spun ca trebuie sa deserveasca anumite interese. Deocamdata n-am fost chemat la Parchet, daca voi fi chemat ma voi duce si chiar am incredere in institutiile statului, nu am incredere in aceasta institutie", a aratat ministrul.

Nemultumirea fata de ANI nu se opreste aici, seful din Sanatate explicand ca nu este normal sa fie pedepsit inainte de a fi gasit vinovat, prin publicarea unui comunicat care ii afecteaza imaginea.

"Ma deranjeaza ca a iesit public comunicatul, este o modalitate de a te pedepsi inainte de a fi gasit vinovat. Imaginea publica construita in ani de zile este afectata.

M-am consultat cu avocatul si am sa vad daca dam ANI in judecata", a explicat membrul Guvernului.

Vasile Cepoi a incheiat cu o precizare, anume ca s-a consultat cu anumiti juristi inainte de participa la proiectul in cauza.

"N-am facut niciodata ilegalitati, inainte de a participa in acest proiect am analizat daca este ilegal, am consultat juristi, s-a dovedit ca nu sunt incompatibil", a incheiat Vasile Cepoi.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Victor Ponta Vasile Cepoi, #Ponta Cepoi Agentia Nationala Integritate, #ministrul Sanatatii conflict interese, #Vasile Cepoi deturnare fonduri europene , #premier