Ponta: In 2012, nu vom mai umbla cu cutitul sau cu ferastraul in bugetul statului

Vineri, 18 Mai 2012, ora 14:47
2882 citiri
Ponta: In 2012, nu vom mai umbla cu cutitul sau cu ferastraul in bugetul statului
Foto: Realitatea TV

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, vineri, ca "cele doua domenii esentiale" ale oricarui stat modern sunt sanatatea si educatia, dar si ca, pana la sfaristul anului 2012, nu se va mai umbla "cu cutitul sau cu ferastraul in bugetul statului".

"Acord tot spriijnul si toata increderea acestor doua domenii esentiale - educatia si sanatatea. Nu este nimic mai important decat educatie si sanatate, pentru o societate moderna. Pana la sfarsitul anului nu vom mai umbla cu cutitul sau cu ferastraul in bugetul statului", a promis Victor Ponta, vineri, in cadrul unei conferinte de presa.

Totodata, prim-ministrul a precizat ca Ministerul de Interne va trebui sa prezinte cat mai curand o strategie pentru combaterea violentei din scoli, referindu-se la evenimentele violente din unitatile de invatamant, din ultimele zile.

Premierul Victor Ponta a explicat cum va fi organizat bacalaureatul

In conferinta de presa sustinuta pe tema testelor nationale, a examenului de bacalaureat si a inscrierii in clasa pregatitoare, premierul Ponta a tinut sa precizeze ca subiectele stabilite pentru bacalaureat au fost deja confirmate, ca nu s-au facut modificari in comisii si ca nu s-a inceput inca procedura legala de achizitie a softului pentru Bac.

"Pana in acest moment nu s-a inceput procedura legala de achizitie a softului. Este o suma importanta, 280.000 de euro pentru toate cele cinci softuri. Nu pot sa constat decat cu neplacere ca nimeni nu s-a preocupat din timp de aceste lucruri. De ce nu s-a facut la timp vor raspunde cei care au condus ministerul in perioada trecuta", a precizat prim-ministrul.

De asemenea, liderul Executivului sustine in continuare ca sistemul de supraveghere cu camere video a examenelor trebuie mentinut si intarit. "Acord sprijin pentru combatarea oricarei tentative de frauda", a completat Victor Ponta.

Acesta a mentionat ca o problema foarte dificila care trebuie rezolvata cat mai rapid, in cazul testelor nationale, sunt cele 6.400 de locuri care trebuie asigurate cu acest sistem de supraveghere eficient. De asemenea, premierul Ponta a spus ca se va incerca restituirea catre Ministerul Educatiei a unei parti importante din sumele care s-au luat pentru "a finanta anumite autoritati locale".

Citește și:
Alina Gorghiu: „Colaborarea cu PSD, la momentul acesta, este una bună, e una necesară”
Alina Gorghiu: „Colaborarea cu PSD, la momentul acesta, este una bună, e una necesară”
Preşedintele Senatului Alina Gorghiu a declarat că la acest moment colaborarea cu PSD este ”una bună, e una necesară” pentru a asigura stabilitatea. Totodată, aceasta l-a criticat pe...
Ce șanse are Nicolae Ciucă să fie uns candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale. ”Toată lumea joacă cu mai multe variante”
Ce șanse are Nicolae Ciucă să fie uns candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale. ”Toată lumea joacă cu mai multe variante”
Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuț Stroe a sugerat în urmă cu câteva zile că premierul Nicolae Ciucă ar putea fi candidatul partidului pentru prezidențiale din 2024, afirmând că în...