Ponta, in acelasi timp cu Basescu, la Bruxelles

Joi, 24 Octombrie 2013, ora 14:08
2463 citiri
Ponta, in acelasi timp cu Basescu, la Bruxelles
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a ajuns joi la Bruxelles, unde va participa la o reuniune a socialistilor europeni organizata in marja Consiliului European.

In capitala Belgiei se afla si presedintele Traian Basescu, care participa, joi si vineri, la lucrarile Consiliului European, dar si la reuniunea Partidului Popular European.

Seful Guvernului a anuntat anterior ca, dupa vizita din Statele Unite, care a fost organizata intre 21-23 octombrie, se va opri si la Bruxelles pentru a participa la reuniunea liderilor socialisti europeni, inainte de a reveni in Romania.

El a aratat totodata ca i-a cerut mandat presedintelui Traian Basescu pentru a participa la Consiliul European, unde una dintre temele principale va fi agenda digitala europeana, dar ca nu a primit un raspuns.

Victor Ponta: Am vrut sa sparg monopulul presedintelui Basescu pe relatiile externe

Potrivit TVR, dupa ce Presedintia a anuntat oficial ca Basescu va reprezenta Romania la reniunea CE, Ponta a afirmat ca orgoliul si frustrarea personala de a reprezenta Romaniei la Consiliul European intr-un domeniu in care Guvernul este cel care are competente creeaza deservicii tarii si impiedica reprezentarea corecta a intereselor industriei romanesti de IT.

Joi dimineata, inainte de a pleca la Bruxelles, presedintele Traian Basescu a afirmat ca le reaminteste "celor care cred ca viata incepe odata cu ei" ca este unul dintre sefii de stat care au contribuit la agenda UE 2020, in care una dintre componente este digitalizarea.

El a precizat ca acest Consiliu European nu ia decizii tehnice, ci este cu oameni politici.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Victor Ponta Bruxelles, #Ponta Bruxelles socialisti europeni , #premier