Ponta: In decembrie vom reintregi salariile, daca nu apare o catastrofa financiara

Marti, 29 Mai 2012, ora 22:25
4085 citiri
Ponta: In decembrie vom reintregi salariile, daca nu apare o catastrofa financiara
Foto: Ziare.com

Guvernul va acorda reintregirea salariilor bugetarilor in decembrie 2012, daca in urmatoarele sase luni nu va aparea un fenomen economic cu totul neprevazut, a declarat premierul Victor Ponta, marti seara, la Prima TV.

Prim-ministrul a subliniat ca Guvernul dispune in buget de banii necesari recuperarii salariale si de spatiul de deficit bugetar suficient, dupa cum a fost negociat cu Fondul Monetar International, motiv pentru care va acorda majorarile salariale promise, "daca nu apare un fenomen financiar si economic cu totul si cu totul neprevazut", in urmatoarele sase luni.

Victor Ponta a exemplificat ca situatia neprevazuta ar tine de o "catastrofa" legata de evolutiile din Grecia, Spania sau Portugalia in zona euro, pentru ca "nimeni nu stie" ce se va intampla.

Seful Guvernului a subliniat ca in scrisoarea de intentie catre FMI autoritatile romane au precizat ca le vor acorda bugetarilor revenirea salariala, cu "acea conditie suspensiva, daca nu apare ceva rau", aceasta formulare fiind, in opinia lui Ponta, normala in relatia cu Fondul.

Guvernul a anuntat, in urma cu doua saptamani, ca va acorda bugetarilor o majorare salariala de 8% incepand cu salariile din luna iunie, pentru ca, incepand cu remuneratiile din luna decembrie, bugetarii sa mai primeasca si restul de circa 7% pentru reintregirea salariilor la nivelul de dinainte de taierile din anul 2010.

Salariile de peste 4.500 de lei ar putea fi taxate - sunt prea mari

Prim-ministrul a mai spus ca bugetarii care au salarii de peste 4.500 de lei ar trebui sa achite o taxa de solidaritate de cel putin 16% pentru suma care depaseste o mie de euro, adaugand insa ca nu s-a stabilit nimic sigur in acest sens.

"Pentru mine, venituri mari sunt cele peste 4.500 de lei pe luna. Din punctul meu de vedere, o taxa de 16% plus inca 16% pentru ceea ce depaseste 4.500 lei, ar putea fi ca taxa de solidaritate. Nu am stabilit un procent, ne gandim inca", a afirmat Victor Ponta, completand ca va fi vorba numai despre sectorul bugetar, in cazul in care se va dovedi "o idee buna".

USR și Forța Dreptei atacă la CCR legea pentru devansarea alegerilor prezidenţiale. „Încearcă disperat să-şi asigure supravieţuirea la putere”
USR și Forța Dreptei atacă la CCR legea pentru devansarea alegerilor prezidenţiale. „Încearcă disperat să-şi asigure supravieţuirea la putere”
Partidele USR şi Forţa Dreptei au sesizat Curtea Constituţională pe legea pentru devansarea alegerilor prezidenţiale, adoptată de PSD, PNL şi UDMR, cu încălcarea flagrantă a oricăror...
Corina Creţu demisionează din Pro România: ”Nu pot gira colaborarea cu AUR”
Corina Creţu demisionează din Pro România: ”Nu pot gira colaborarea cu AUR”
Europarlamentarul Corina Crețu și-a anunțat marți, 5 martie, demisia din Pro România, partid înființat de fostul premier Victor Ponta. Ea a scris, într-o postare pe Facebook, că ”nu...
#Victor Ponta reintregire salarii, #Victor Ponta catastrofa finaniciara salarii, #Guvern Ponta reintregire salarii, #marire salarii bugetari decembrie, #Victor Ponta taxare venituri mari , #premier