Ponta, in inspectie la metrou: Facem minerit macar in Bucuresti - Cand se va termina Magistrala 5 (Video)

Miercuri, 25 Septembrie 2013, ora 11:24
3029 citiri
Ponta, in inspectie la metrou: Facem minerit macar in Bucuresti - Cand se va termina Magistrala 5 (Video)
Foto: Romania Tv

Premierul Victor Ponta a vizitat, miercuri, santierul de la Magistrala 5 a metroului bucurestean, prilej cu care s-a aratat increzator ca lucrarile vor merge fara intrerupere si ca proiectul va fi gata in 2016.

La intrarea in subteran, el a declarat ca "facem minerit macar in Bucuresti", facand astfel o aluzie la proiectul de la Rosia Montana.

"Nu trebuie doar sa redea toate partile de carosabil, ci si transportul cu linia de metrou sa fie realizat. Raspundem impreuna ca lucrarile merg fara intrerupere si ma bucur ca suntem in aceasta postura, altii ne critica la televizor, insa acest proiect a inceput foarte prost, n-a fost gandit foarte clar ca finantare.

Guvernul lui Emil Boc a dat 10 milioane de euro, noi am acoperit diferenta pana la un miliard si jumatate. Am incredere ca cei care lucreaza isi fac treaba foarte bine, noi asiguram finantarea, iar doamna ministru (al Transporturilor, Ramona Manescu - n.red.) se va ocupa de supraveghere. In 2016 ar trebui sa fie pus in functiune. E foarte important ca am pus o parte de finantare pe fonduri europene", a spus prim-ministrul.

Ramona Manescu: In Drumul Taberei, pornesc miercuri utilajele si nu se mai opresc

El a verificat stadiul lucrarilor de la Magistrala 5 a metroului (Drumul Taberei-Pantelimon) si a participat la punerea in functiune echipamentul german Tunnel Boring Machine (TBM), ce va lucra la executia tunelului pe tronsonul Raul Doamnei - Eroilor, finantat din bani europeni, in cadrul Programului Operational Sectorial - Transport (POS-T).

Reprezentantii constructorului au precizat ca la mijlocul anului viitor vor fi redate in circulatie toate portiunile de carosabil, dupa terminarea lucrarilor de la suprafata.

Desi termenul initial pentru terminarea lucrarilor era anul 2015, el a fost devansat pana la mijlocul lui 2016, din cauza finantarii insuficiente in perioada 2011-2012.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Ponta inspectie metrou, #Ponta metrou magistrala 5, #Ponta metrou Drumul Taberei, #lucrari metrou Drumul Taberei, #lucrari metrou magistrala 5 , #premier