Ponta, in primul tren electric romanesc: Cum arata Hyperion

Sambata, 24 Mai 2014, ora 14:45
10295 citiri
Ponta, in primul tren electric romanesc: Cum arata Hyperion
Foto: Sofronic/Arhiva

Premierul Victor Ponta a plecat, sambata dupa-amiaza, din Gara Craiova, in prima cursa a trenului electric Hyperion, produs in acest oras, el spunand ca garnitura arata mai bine decat orice alt tren din Franta, Germania sau SUA.

Premierul Victor Ponta a ajuns la Craiova insotit de Liviu Dragnea si Dan Sova, ei mergand in Gara Craiova, unde sambata dupa-amiaza a plecat in prima sa cursa trenul Hyperion, primul tren electric fabricat in Romania de catre compania Softronic Craiova.

"Am promis in urma cu o luna ca vin si facem primul drum cu un tren electric romanesc, un tren care arata mai bine ca orice tren din Germania, Franta sau America si sunt absolut convins ca de la Craiova vor pleca foarte multe trenuri moderne. Am vazut ca facem si locomotive, dupa 24 de ani, se fac trenuri de care suntem mandri si eu o sa fiu mandru sa merg cu trenul facut la Craiova, la Softronic, in toata Europa", a afirmat Ponta.

Intrebat de jurnalisti de ce trenul atinge o viteza mica, el a raspus ca din cauza sinelor de cale ferata, ci nu din cauza trenului: "Este asa din cauza sinei, nu din cauza trenului, de-aia l-am, adus pe domnul Sova, sa faca si sina, pentru ca tren avem".

Premierul va merge cu trenul Hyperion pana la Bucuresti.

Foto: Softronic/Facebook

Trenul Hyperion este primul tren electric fabricat in Romania de catre compania Softronic Craiova, investitia depasind cinci milioane de euro.

Hyperion, tren de conceptie romaneasca, este compus din patru vagoane, avand o capacitate de transport de 188 de locuri, iar datorita sistemului sau de alimentare bi-sistem garnitura poate fi folosita si in alte tari.

Hyperion, prima rama electrica din Romania, cu podea joasa si tractiune asincrona produsa de industria romaneasca de profil, poate fi construita in doua variante de viteza maxima, de 160 km pe ora, respectiv 200 km pe ora.

Foto: Softronic/Facebook

Compania Softronic, detinuta de patru persoane fizice - Ionel Ghita (30% din capital), Ion Garnita (26%), Augustin Popescu (26%) si Oana-Adriana Miulescu (16%) -, a fost infiintata in 1991 la Craiova si a incheiat anul 2012 cu afaceri de 68,6 milioane lei, potrivit datelor raportate la Ministerul de Finante.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Ponta tren Hyperion, #primul tren electric romanesc , #premier
Comentarii
Poza Bumsen
Bumsen
rank 5
Campanie electorala pana la miezul noptii
Poza viorelratiu
viorelratiu
rank 5