Ponta: In Romania sunt 15 milioane de alegatori - Parlamentul va comunica CCR

Luni, 30 Iulie 2012, ora 23:12
10877 citiri
Ponta: In Romania sunt 15 milioane de alegatori - Parlamentul va comunica CCR
Foto: Romania TV

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, ca in Romania exista 18 milioane de cetateni, dintre care 15 milioane au drept de vot si ca acest lucru va fi transmis de Parlament catre Curtea Constitutionala.

"Realitatea este urmatoarea: anul trecut s-a desfasurat un recensamant. Guvernul nu le-a dat bani pentru softuri si computere si nu s-au incarcat toate datele. Realitatea este incontestabila. Sunt 18 milioane de cetateni, dintre care cu drept de vot 15 milioane in Romania. Dupa CNP-uri mai sunt inca 3 milioane de romani in alta parte, dar care nu mai stim daca mai traiesc sau daca nu au renuntat la cetatenie. Astazi Traian Basescu a zis ca suntem 22 de milioane de oameni in Romania. Vreau sa va spun ca intre cei 22 de milioane sunt si copiii mei. Daca nu au votat, inseamna ca sunt pro Basescu?", a declarat Ponta, la Romania Tv.

Acesta a precizat ca inainte ca CCR sa ia o decizie, poate cere tuturor insitutiilor ce date doreste.

Seful Guvernului a reiterat ideea ca va respecta decizia Curtii, indiferent care va fi aceasta.

Totodata, Ponta a dorit sa lamureasca faptul ca referendumul s-a desfasurat in mod corect, ca nu a umblat "nimeni cu autobuzele", iar ca incidentele au fost minore, fie a plecat cineva acasa, fie s-au prezentat oameni cu buletinul expirat.

Ponta: Basescu e paranoic, noi l-am adus in fata poporului, sa-l judece

"Nu dau doi bani pe amenintarile lui Basescu"

Premierul nu a ezitat sa aminteasca ca intre el si presedintele suspendat Traian Basescu nu va exista o relatie buna si ca nu va mai da mana cu Basescu.

"Nu voi da mana cu Traian Basescu. Nu am cum. Traian Basescu face rau Romaniei. Pe Basescu l-au respins 8,5 milioane de romani. Eu am obligatia sa ii respect pe acestia, nu pe Basescu", a adaugat Ponta.

Premierul a specificat ca pe el nu-l intimideaza amenintarile lui Basescu, dar ca sunt oameni care cred ca sunt in pericol.

"Eu nu dau doi bani pe amenintarile lui Traian Basescu. M-am obisnuit. Cand te ameninta un om serios intri la idei. (...) Sunt oameni care nu au aceeasi pozitie sociala si care astazi s-au speriat. Nu am nevoie de imunitate parlamentara. M-a alergat Sorin Blejnar (fostul sef ANAF - n.red.) si acum a ajuns el la procuratura. Sunt protejat de faptul ca nu am facut nimic ilegal. Basescu e un personaj din ce in ce mai incoerent, asta e de ingrijorat: incoerenta sa", a mai spus seful pesedistilor.

"Un las care fuge de voturile oamenilor nu este presedintele meu"

Victor Ponta a sustinut foarte clar ca el nu il considera pe Basescu presedintele sau, chiar daca CCR va decide asta. In acelasi timp, premierul a adaugat ca il va ocoli cat va putea pe cel pe care il "dispretuieste".

"Nu este presedintele meu. Un las care fuge de voturile oamenilor nu este presedintele meu. Nu am nicio obligatie fata de el. Daca va decide CCR ca va ramane presedinte, o sa fac tot posibilul sa nu interferez cu el. O sa respect decizia CCR.

Daca are lucruri importante, le semnez. Nu voi bloca functionarea institutionala. Dar un om care toata ziua care mi-a spus ca sunt puscariabil, care e incoerent, cred ca e un pericol pentru Romania si vreau sa stau cat mai departe de el. E o rusine pentru romania. Nu ma va obliga nimeni sa merg cu rusinea Romaniei", a mentionat presedintele PSD.

Acesta a justificat decizia sa prin faptul ca de fiecare data cand a incercat sa colaboreze cu presedintele suspendat, cel din urma l-a tradat.

"Nu voi avea nicio legatura telefonica cu Traian Basescu. Eu nu sunt suparat pe Basescu. Il dispretuiesc. E cu totul altceva. De fiecare data cand cu buna credinta am vorbit cu Basescu, l-am sunat, i-am propus cate ceva, raspunsul a fost un cutit infipt in spate", a conchis seful Guvernului.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Ponta romani drept vot, #Ponta CCR romani vot, #Ponta referendum romani , #premier