Ponta, in The Times: Da, impuneti-le romanilor reguli mai aspre

Marti, 07 Mai 2013, ora 16:35
4694 citiri
Ponta, in The Times: Da, impuneti-le romanilor reguli mai aspre
Foto: The Guardian

Premierul Victor Ponta a declarat intr-un interviu acordat The Times ca va sustine actiunile autoritatilor britanice de a impune "reguli mai aspre" romanilor daca acestea vor ajuta sa reduca ingrijorarea opiniei publice in legatura cu turismul pentru ajutoare sociale.

"Da, impuneti-le romanilor reguli mai aspre", este titlul articolului din The Times, in care Victor Ponta incearca sa linisteasca temerile britanicilor in legatura cu venirea romanilor.

"Majoritatea oamenilor nu au de gand sa mearga in Marea Britanie, Germania sau Franta pentru beneficiile sociale; ei vor sa mearga pentru educatie, pentru schimburi culturale, pentru locuri de munca bine platite. Este doar o prejudecata sa se creada ca romanii vor merge in Marea Britanie pentru beneficii sociale", mentioneaza Victor Ponta pentru The Times.

Britanicii, exasperati de cersetorii romani care au ocupat un alt parc din Londra

Premierul arata, de asemenea, ca ostilitatea in crestere si barierele in calea imigratiei din Europa sunt consecinta "logica" a cresterii somajului si a tensiunilor sociale din statele afectate de recesiunea prelungita, precum si a actiunii politicienilor care cauta vinovati in exterior pentru problemele propriilor state.

"Intotdeauna, in istorie, cand economia se confrunta cu probleme, apare aceasta forma de protectionism", subliniaza Victor Ponta. "De asemenea, din cauza campaniilor politice, este mult mai simplu sa invinovatesti pe cineva din exterior decat sa oferi solutii. Cred in continuare ca aceasta abordare nu va deveni o abordare politica majora a problemei", explica premierul.

Parlamentar britanic: 80% dintre hotii de buzunare de la metrou sunt romani

Prim-ministrul sustine ca Romania nu se opune inaspririi legislatiei privind imigratia, dar doar daca aceasta se aplica tuturor statelor, fara ca romanii sa fie discriminati. "Da, impuneti-le romanilor reguli mai aspre", spune Ponta in interviu.

Victor Ponta evoca in interviu recentul sondaj realizat de catre BBC ca dovada a insistentei Guvernului roman ca niciun val de migratie nu va fi generat de catre Romania. Sondajul arata ca numai 1% dintre romanii intervievati isi vor cauta de munca in Marea Britanie in 2013 sau 2014. Pentru Bulgaria, numarul celor care isi vor cauta un loc de munca in Marea Britanie este de 4,2%.

Seful guvernului roman mai declara ca este adeptul continuarii procesului de integrare si ca vede anul 2019 sau anul 2020 ca pe o "tinta rezonabila" pentru aderarea Romaniei la Zona Euro, dupa ce tara isi va fi reformat sectorul public.

"Interzis est-europenilor" - afis langa un lac de pescuit din Marea Britanie

Premierul roman se arata totodata "foarte ingrijorat" de cresterea curentului eurosceptic nu numai in Marea Britanie, ci si in alte state membre ale UE. "Toti liderii europeni - inclusiv eu - trebuie sa intelegem aceasta puternica presiune in directia reformarii institutiilor europene", adauga el.

Cel mai bun mod de a incuraja revenirea romanilor in propria tara este de a "continua procesul de sprijinire a cresterii economice si de crestere a salariilor, de a oferi perspective clare de dezvoltare profesionala pentru angajatii de aici, de a oferi sansa unei educatii mai bune", opineaza seful guvernului de la Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Victor Ponta romani Marea Britanie, #Victor Ponta turism ajutoare, #Victor Ponta imigratie romani , #premier