Ponta incurca intelectualii cu revolutionarii si sindicalistii

Marti, 13 Mai 2014, ora 16:13
3424 citiri
Ponta incurca intelectualii cu revolutionarii si sindicalistii
Foto: Arhiva

Victor Ponta a lansat, marti, acuzatii grave de impostura la adresa unei mari parti a revolutionarilor, prilej cu care i-a incurcat pe scriitorul Mircea Mihaies cu Teodor Maries, presedintele Asociatiei 21 Decembrie, si pe liderul de sindicat Dumitru Costin cu fostul sef al secretariatului pentru revolutionari George Costin.

"Exista o categorie de oameni care chiar au participat la Revolutie, circa 4-5.000 de oameni, si o categorie de impostori facuti revolutionari de echipa Dumitru Costin - Mihaies", a declarat Ponta, luni, la Buzau, in contextul in care circa 200 de revolutionari protestau in fata Guvernului cerand plata indemnizatiilor si demisia guvernului.

Eroarea lui Victor Ponta vine dupa ce, recent, il catalogase drept "fascist" si chiar "neonazist" pe Mircea Mihaies, dar si acestuia i-a gresit numele, spunandu-i "Mihaiesti".

Marti, premierul a intentionat sa faca referire, de fapt, la Teodor Maries, liderul revolutionarilor care continua razboiul in justitie pentru solutionarea dosarelor Revolutiei din 1989 si care il considera pe Ion Iliescu unul dintre principalii vinovati.

De asemenea, Victor Ponta l-a confundat pe Dumitru Costin, liderul Blocului National Sindical (BNS), cu George Costin, fost secretar de stat pentru revolutionari, condamnat in decembrie anul trecut la 7 ani de inchisoare pentru mai multe infractiuni, printre care constituirea unui grup infractional organizat si spalare de bani.

Circa 200 de membri ai unei asociatii de revolutionari au participat, luni, la un miting autorizat organizat in fata sediului Guvernului, blocand ulterior circulatia rutiera in zona. Mitingul a fost reluat si marti.

Protest cu imbranceli in Piata Victoriei: Revolutionarii au blocat circulatia (Video)

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Ponta Mihaies Maries revolutionari, #Ponta Dumitru Costin revolutionari , #premier