Ponta inoata la Stanford cu J.E. Hoover (Opinii)

Autor: Iulian Leca, Senior editor
Sambata, 05 Mai 2012, ora 20:05
9074 citiri
Ponta inoata la Stanford cu J.E. Hoover (Opinii)

Ponta inoata in tot mai multe probleme, bagat pana la gat deja in mizeria care a si inceput sa iasa la suprafata din simplele desemnari ale "celui mai cinstit" Guvern din ultimul sfert de veac din Romania.

Sau - am inotat cu Ponta si J.E. Hoover la Stanford, intr-un centru spa de relaxare a centrilor nervosi. Nu m-ar mira sa gasim si o astfel de fraza, peste timp, intr-unul dintre CV-urile viitorilor politicieni romani.

Adevarul e ca astazi nu mai e la moda sa fii doar absolventul unei facultati serioase din Romania, trebuie musai iti garnisesti CV-ul cat o carte de telefoane cu doctorate si studii postuniversitare, toate obtinute neaparat la cele mai prestigioase Universitati din lume. Daca noi nu avem niciuna in primele 500, e si pentru ca avem pe alde Corina Dumitrescu rector la Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir.

Sarmanul Ponta a avut doar nesansa sa fie presat de timp si sa trebuiasca sa multumeasca rapid un miliard de interese care mai de care mai privat si mai intortocheat. Asa a iesit la suprafata Corina Dumitrescu, asa s-a fript deja cu Victor Alistar si cine stie ce Dumnezeu o mai ascunde Guvernul asta incropit pe genunchi in drum spre Brasov. Pe langa un profesionist ca Florin Georgescu, pus in fruntea Guvernului ca o garantie a stabilitatii economice, ce si-or fi spus clanurile din spatele lui Ponta: "avem liber la numiri!"

Premierul desemnat, prea emotionat si preocupat sa isi stranga majoritatea de tradatori, nu a mai avut timp sa arunce macar un ochi pe o minima mapa profesionala. Si puroiul i-a tasnit in fata. "Innoata" ca sa zic asa in el acum. Inotul ciudat al doamnei Corina Dumitrescu si studiile facute la "Standfor" au fost doar paiul care a zgariat ochii presei. La o minima verificare au iesit probleme si mai grave ale candidatei pentru postul de ministru al Educatiei! Rectorul pur si simplu a mintit in CV prezent si pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii.

In urma unor solicitari din presa, Universitatea Stanford a negat ca Dumitrescu ar fi fost inscrisa sau ar fi absolvit vreun program al ei. Rectorul nostru isi mai incearca o data norocul - "am facut un stagiu la Institutul Hoover" din cadrul Stanford. Ghinion, reprezentantii Hoover au negat si mai vehement aceasta posibilitate - institutul Hoover pur si simplu nu tine cursuri, ci se ocupa doar cu cercetarea. Basca faptul ca e un think thank orientat spre politici de dreapta.

Acum toata lumea e jenata. CSM face ancheta. Corina Dumitrescu promite lamuriri suplimentare marti, dupa investitura, iar Victor Ponta o roaga sa isi clarifice situatia, pentru ca "nu este normala". Normal insa ar fi fost din start sa nu existe aceasta nominalizare. Sa nu existe desemnarea lui Victor Alistar si normal ar fi fost ca Ponta sa fi acordat ceva mai multa atentie onestitatii membrilor "celui mai cinstit Guvern" din ultimii 22 de ani.

Si mai corect ar fi fost, de exemplu, ca Ponta sa nu mai astepte nicio alta explicatie si sa o trimita pe Corina Dumitrescu sa aiba grija de clanul de politicieni care preda la Universitatea pe care vedem cum o reprezinta. Ori aceste exemple - Alistar si Dumitrescu - te obliga sa te intrebi: oare in spatele celorlalti ce s-o ascunde la o cercetare mai atenta. Cu exceptia a doua trei nume dincolo de orice indoiala, ce sta pitit in spatele unor ministri pusi totusi ca exemplu pana la alegeri.

Si mai ales ce va urma dupa si daca USL va castiga alegerile, daca asta e tot ce au mai bun. Ori asta e tot ce are mai bun politica romaneasca, din moment ce aceste cazuri sunt urmasii unui Adomnitei, unui Fuia, Funeriu si Igas si cati altii au mai fost cu CV-uri patate sau colorate? Poate ca Ponta ar trebui sa renunte la obsesia pentru motoare eco si curse de masini si sa isi aranjeze macar oamenii mai bine. Ca Marga poate sa o sune pe Angela Merkel si de pe pozitia de ministru al Educatiei.

Ponta a iesit de cateva ori in decor chiar inainte de a fi votat de catre Parlament. Mai trebuie sa se fi pupat de pomana cu Gabriel Oprea si treaba e asigurata la alegeri. Altfel Florin Georgescu, piesa de rezistenta a Guvernului, vorbeste exact aceeasi limba pe care o vorbeau si fostii guvernanti. Ghici, ghicitoarea mea, cine va pleca?

Citeste si:
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat marți, 25 ianuarie, că PSD va cere în coaliție renegocierea cu Comisia Europeană a plafonului de cheltuieli pentru pensii din PNRR. În prezent,...
Dacian Cioloș spune că există ”premise serioase” pentru ca România să intre în Schengen anul acesta: ”În caz contrar, pierdem trenul pentru următorii doi-trei ani”
Dacian Cioloș spune că există ”premise serioase” pentru ca România să intre în Schengen anul acesta: ”În caz contrar, pierdem trenul pentru următorii doi-trei ani”
Președintele USR, Dacian Cioloș, a declarat marți, 25 ianuarie, că ar exista premise serioase pentru ca România să intre în Schengen alături de Croaţia, care este deja confirmată....