Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ponta: Integrarea Turciei in UE, sustinuta absolut si neconditionat de Romania

Joi, 19 Septembrie 2013, ora 21:41
1681 citiri
Ponta: Integrarea Turciei in UE, sustinuta absolut si neconditionat de Romania
Foto: gov.ro

Premierul Victor Ponta l-a asigurat joi pe omologul sau turc, Recep Tayyip Erdogan, de sustinerea "absoluta si neconditionata" a Romaniei pentru procesul de integrare a Turciei in UE.

"Europa are nevoie de Turcia, in egala masura in care Turcia are nevoie de Europa. Cred cu adevarat ca o Europa care ar include Turcia este o Europa mai puternica, mai respectata pe plan international si in mod sigur standardele europene ne fac pe toti sa progresam in sensul democratiei, al dezvoltarii noastre economice", a declarat Ponta la Ankara, intr-o conferinta comuna cu omologul turc.

Ponta, vizita oficiala la Ankara, pentru discutii cu premierul si presedintele Turciei

El a reiterat ca exista din partea Romaniei "sustinerea absoluta si neconditionata" pentru procesul de integrare a Turciei in UE. Premierul turc a subliniat si el ca Romania sprijina tara sa "in mod puternic si neconditionat" in procesul de aderare la UE.

Erdogan a mai tinut sa mentioneze ca anul acesta se sarbatoresc 135 de ani de la stabilirea relatiilor dintre cele doua tari.

Acordul privind decontarea serviciilor medicale, updatat

Premierul Victor Ponta a declarat joi la Ankara ca trebuie updatat acordul dintre Romania si Turcia privind decontarea serviciilor medicale.

"Trebuie sa updatam acordul dintre Romania si Turcia privind decontarea serviciilor medicale, pentru ca este un acord vechi din 1999. (...) Si exista inca datorii importante intre spitalele din Turcia si Casa Nationala din Romania", a spus Ponta, intr-o conferinta comuna cu omologul turc, punctand ca a discutat "zilele trecute" acest subiect la CNAS.

El a subliniat ca apreciaza faptul ca domeniul colaborarii romano-turce in sfera sanatatii s-a dezvoltat foarte mult in ultimul timp, mentionand ca sunt multi pacienti romani care in prezent se trateaza in Turcia.

Surpriza in avans de la Erdogan, de ziua lui Ponta

Totodata, Erdogan a adus o formatie de muzica clasica turca la dejunul oferit omologului sau, Victor Ponta, cerandu-le muzicienilor sa-i cante "La multi ani!" premierului roman, a carui aniversare este vineri.

Erdogan a oferit un dineu oficial in cinstea premierului Ponta, aflat intr-o vizita oficiala la Ankara, prilej cu care o formatie de muzica clasica turca i-a cantat ''La multi ani!'', pentru seful Executivului de la Bucuresti fiind pregatit si un tort cu steagurile Romaniei si Turciei.

Premierul Victor Ponta, presedinte al Partidului Social Democrat si copresedinte al Uniunii Social-Liberale, s-a nascut la 20 septembrie 1972, la Bucuresti.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Victor Ponta Recep Erdogan, #Victor Ponta decontare servicii medicale, #Victor Ponta integrare UE Turcia , #premier
Comentarii