Ponta, interviu pentru Reuters: Ce se poate intampla cu taxele romanilor pana la finalul anului

Marti, 17 Martie 2015, ora 14:56
3160 citiri
Ponta, interviu pentru Reuters: Ce se poate intampla cu taxele romanilor pana la finalul anului

Premierul Victor Ponta a declarat pentru agentia de presa Reuters ca nu exclude posibilitatea ca sa existe o reducere a taxelor pana la finalul anului.

De asemenea, el este increzator ca tara noastra se va incadra in tinta de deficit fiscal pentru 2015, care a fost stabilita la de 1,8% din produsul intern brut in cadrul negocierilor cu Fondul Monetar International (FMI).

"Nu exclud deloc ideea ca in acest an sa putem sa oferim stimulente pentru cresterea economica", a mentionat Victor Ponta.

"Daca vom avea spatiul fiscal necesar ar fi o prostie sa nu o facem", a subliniat, luni, premierul pentru Reuters.

Totusi, el nu a numit taxele care ar putea fi scazute in 2015, precizand ca e prea devreme pentru a face acest lucru.

Victor Ponta a mai anuntat ca Guvernul planuieste sa listeze pe Bursa companiile Hidroelectrica, CN "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta si Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) in a doua parte a acestui an.

TVA redusa din mai

TVA pentru toate produsele ar urma sa scada de la 24% la 20% incepand cu 1 mai, potrivit unor surse guvernamentale citate de Antena 3. Masura ar fi posibila datorita faptului ca in primele doua luni ale acestui an s-a inregistrat un excedent bugetar.

Daca tendinta se mentine si in lunile martie si aprilie, TVA ar urma sa fie redusa la 20% la toate produsele si serviciile, mai devreme decat se astepta.

De asemenea, TVA la produsele de baza ar putea ajunge la 9% in aceasta vara, mai exact din luna august.

Anunt surpriza despre TVA: Ar putea scadea la 20% de la 1 mai

Reprezentantii Ministerului de Finante au dezvaluit ca au discutat cu retailerii si s-a ajuns la concluzia ca reducerea TVA se va reflecta in preturi mai mici pentru populatie.

Totodata, ministerul isi propune si reducerea accizei la carburanti in viitorul apropiat, nefiind anuntata inca o data pentru implementare.

Toate aceste masuri sunt prevazute in noul Cod fiscal, care va fi luat in discutie in sedinta de guvern de saptamana viitoare si, ulterior, trimis in Parlament, unde va fi supus votului.

Reducerile de taxe si accize ar fi trebuit, conform proiectului de Cod fiscal, sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2016, insa Ministerul de Finante vrea ca unele masuri sa fie implementate chiar de anul acesta, sustinand ca vor duce la ieftinirea alimentelor si diminuarea evaziunii fiscale.

Citeste si:
Suspiciuni că incidentul cu cerneala a fost o înscenare. ”Se vede cum a venit acel tânăr din spate, iar Simion n-a schiţat niciun gest”
Suspiciuni că incidentul cu cerneala a fost o înscenare. ”Se vede cum a venit acel tânăr din spate, iar Simion n-a schiţat niciun gest”
Reprezentanţii societăţii civile din Iaşi susţin că George Simion caută să se victimizeze şi nu exclud ca incidentul de luni, 24 ianuarie, cu tânărul care l-a stropit cu cerneală să...
Greva de la STB agită apele în PSD. Firea l-a forțat pe liderul de sindicat să demisioneze SURSE
Greva de la STB agită apele în PSD. Firea l-a forțat pe liderul de sindicat să demisioneze SURSE
Liderul PSD Marcel Ciolacu i-a reproșat Gabrielei Firea că greva de la STB București va afecta imaginea partidului, în condițiile în care liderul de sindicat care a oprit autobuzele în...
Comentarii