Ponta, intrebat daca el a cerut lista agentilor sub acoperire: Vreti sa ajung in inchisoare?

Vineri, 19 Septembrie 2014, ora 15:18
3356 citiri
Ponta, intrebat daca el a cerut lista agentilor sub acoperire: Vreti sa ajung in inchisoare?

Premierul Victor Ponta a declarat, raspunzand unei intrebari pe aceasta tema, ca el nu a cerut sefilor serviciilor de informatii lista agentilor sub acoperire, aratand ca ar fi ilegal sa formuleze o astfel de solicitare si ca ar ajunge in inchisoare.

Intrebat de jurnalisti daca a cerut sefilor de servicii lista agentilor sub acoperire, Ponta a raspuns: "Doamne fereste! Cum sa cer asa ceva? Vreti sa ajung in inchisoare? Ar fi ilegal".

Melescanu: Basescu a cerut lista ofiterilor acoperiti (Video)

Anterior, seful SIE, Teodor Melescanu, a fost intrebat daca presedintele Basescu a cerut o lista a fostilor ofiteri acoperiti, el raspunzand ca "au fost diverse discutii legate de aceasta tema" si ca a inteles ca presedintele e "preocupat in legatura cu atributiile pe care le are la numirile de membri in Guvern, de a-si da o parere, de a putea sa ii refuze".

Intrebat daca acest lucru inseamna ca presedintele a cerut, iar SIE nu a raspuns, Melescanu a precizat: "Nu, a fost o discutie".

SIE: Nu exista in acest moment un prezidentiabil ofiter al Serviciului

Referitor la informarea transmisa comisiei SIE din Parlament, prin care se preciza ca niciunul dintre candidati, parlamentari sau ministri, nu este ofiter acoperit, directorul SIE a precizat ca a existat o cerere din partea comisiei. A fost "un raspuns din partea noastra, pe baza datelor pe care le avem", a adaugat Melescanu.

Despre afirmatia lui Traian Basescu, ca ar putea fi vorba despre "un fost ofiter acoperit", Teodor Melescanu a precizat ca nu i se poate face cunoscuta identitatea.

Melescanu a mai spus ca la aceasta lista nu are acces decat un numar foarte mic de persoane, doua-trei persoane, pentru ca ele constituie secret de stat, potrivit legii.

"Orice deconspirare constituie infractiune si se poate pedepsi", a spus Melescanu.

"Declaratiile presedintelui, din cate am inteles din precizarile dansului, s-au facut pe materiale publice, pe discutii, pe alte teme, nu pe dovezi scrise sau pe documente care oricum ar fi avut un caracter care nu permitea folosirea lor in relatia cu presa. Daca a fost bine sau rau, o sa vedem in perioada urmatoare", a spus Melescanu, intrebat daca declaratiile presedintelui au facut rau pe plan extern.

El a precizat ca nu se poate pronunta daca era vorba de zvonuri, dar "oricum nu erau informatii ale SIE".

"Aceste subiecte nu pot fi facute publice, din motive legate de legislatia in vigoare privind statutul SIE", a mai precizat Melescanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ponta lista agenti sub acoperire, #Ponta lista ofiteri acoperiti, #Melescanu Basescu lista ofiteri SIE , #premier