Ponta, intrebat daca el a cerut lista agentilor sub acoperire: Vreti sa ajung in inchisoare?

Vineri, 19 Septembrie 2014, ora 15:18

   

Ponta, intrebat daca el a cerut lista agentilor sub acoperire: Vreti sa ajung in inchisoare?
Premierul Victor Ponta a declarat, raspunzand unei intrebari pe aceasta tema, ca el nu a cerut sefilor serviciilor de informatii lista agentilor sub acoperire, aratand ca ar fi ilegal sa formuleze o astfel de solicitare si ca ar ajunge in inchisoare.

Intrebat de jurnalisti daca a cerut sefilor de servicii lista agentilor sub acoperire, Ponta a raspuns: "Doamne fereste! Cum sa cer asa ceva? Vreti sa ajung in inchisoare? Ar fi ilegal".

Melescanu: Basescu a cerut lista ofiterilor acoperiti (Video)

Anterior, seful SIE, Teodor Melescanu, a fost intrebat daca presedintele Basescu a cerut o lista a fostilor ofiteri acoperiti, el raspunzand ca "au fost diverse discutii legate de aceasta tema" si ca a inteles ca presedintele e "preocupat in legatura cu atributiile pe care le are la numirile de membri in Guvern, de a-si da o parere, de a putea sa ii refuze".

Intrebat daca acest lucru inseamna ca presedintele a cerut, iar SIE nu a raspuns, Melescanu a precizat: "Nu, a fost o discutie".

SIE: Nu exista in acest moment un prezidentiabil ofiter al Serviciului

Referitor la informarea transmisa comisiei SIE din Parlament, prin care se preciza ca niciunul dintre candidati, parlamentari sau ministri, nu este ofiter acoperit, directorul SIE a precizat ca a existat o cerere din partea comisiei. A fost "un raspuns din partea noastra, pe baza datelor pe care le avem", a adaugat Melescanu.

Despre afirmatia lui Traian Basescu, ca ar putea fi vorba despre "un fost ofiter acoperit", Teodor Melescanu a precizat ca nu i se poate face cunoscuta identitatea.

Melescanu a mai spus ca la aceasta lista nu are acces decat un numar foarte mic de persoane, doua-trei persoane, pentru ca ele constituie secret de stat, potrivit legii.

"Orice deconspirare constituie infractiune si se poate pedepsi", a spus Melescanu.

"Declaratiile presedintelui, din cate am inteles din precizarile dansului, s-au facut pe materiale publice, pe discutii, pe alte teme, nu pe dovezi scrise sau pe documente care oricum ar fi avut un caracter care nu permitea folosirea lor in relatia cu presa. Daca a fost bine sau rau, o sa vedem in perioada urmatoare", a spus Melescanu, intrebat daca declaratiile presedintelui au facut rau pe plan extern.

El a precizat ca nu se poate pronunta daca era vorba de zvonuri, dar "oricum nu erau informatii ale SIE".

"Aceste subiecte nu pot fi facute publice, din motive legate de legislatia in vigoare privind statutul SIE", a mai precizat Melescanu.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de3058 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
PSD.Erie
rank 5
Dom doctor, sa stiti ca astia sta pa capu dumneavoastra casa va bage
Acuma, nusa stie sigur unde, daia trebe sa fim intelegatori si sa recunoastem ca intodeauna,

GESTU CONTEAZA !

p.s. Ponta a raspuns: "Doamne fereste! Cum sa cer asa ceva? Vreti sa ajung in inchisoare? Ar fi ilegal".
DAN-795
rank 5
Ca sa ajungi la pushcarie se gasesc motive pentru
ca tot ai pregatit tu duba pentru altii , iar Voiculescu se cam plictiseste si tocmai a pregatit un plan de suspendare .
alinn
rank 5
...
auzi la pontache "Vreti sa ajung in inchisoare? "
DA, normal ca vrem, acolo ti-e locul...
rahova70
rank 1
@ alinn / ptr. Gibbonu Münchausen de gorj cu prazu-n rât..!!
NU ,nu la buläu ci la Ocnele mari ptr."frattelo"Panait.!
parerea
rank 5
DOAMNA MONICA MACOVEI
isi anunta OFICIAL candidatura la Presedintia Romaniei in 21 Septembrie, ora 15, la Biroul Electorala Central - Sala palatului! Felicitari romanilor care gandesc cu propriul cap! Daca am reusit sa strangem impreuna peste 200 de mii de semnaturi, vom reusi sa votam si peste 6 milioane de oameni, pentru NOI, viitorul copiilor nostri si al patriei comune, Romania! P.S. MULTUMIM pentru ca ati indraznit pentru NOI! Succes, stimata Doamna!
tudorion46
rank 5
nu-i trebuie nici-o lista
El stie foarte bine despre cine se face vorbire!!!!

Dle Melescanu, nu crezi ca daca acea lista e cunoscuta de mai decat o persoana, chiar daca secretul deconspirat e pedepsit de lege, nu mai e de mult secret de stat?Iar daca ati avut cu Baselu "anumite discutii" pe tema.......... acoperitului, fii convins ca a reusit citirea listei inaintea dumitale!!! E foarte perspicace presedintele si astept cu nerabdare urmatorul...porumbel scapat in campania electorala ce sta sa-nceapa!
Precis vom avea multe comentarii de facut.
adrianmb
rank 5
tov. dr. ponta: ''Vreti sa ajung in inchisoare?''
da
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor