Ponta, intrebat daca RMGC a cumparat politicieni: Probabil ca da

Luni, 16 Septembrie 2013, ora 23:43
2117 citiri
Ponta, intrebat daca RMGC a cumparat politicieni: Probabil ca da
Foto: Ziua News

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca probabil Rosia Montana Gold Corporation (RMCG) a cumparat politicieni, dupa ce a fost intrebat daca crede, ca cetatean al Romaniei, ca societatea privata a facut acest lucru.

"Probabil ca da. Nu am date concrete in acest sens, dar probabil ca da", a precizat Ponta, intr-o emisiune televizata la TVR. Premierul a mai spus ca RMGC a avut o campanie media extrem de agresiva, dar ineficienta, potrivit Mediafax.

Potrivit site-ului companiei Gold Corporation, societatea nu raspunde in cazul in care angajati de-ai sai sunt implicati in scandaluri de coruptie. Ponta a replicat ca firma va raspunde in fata instantei daca se dovedeste ca a incercat cumpararea de politicieni.

Basescu: Sova, un incompetent. Baietii de la RMGC i-au dat legea si i-a dus-o lui Ponta

Declaratiile prim-ministrului au venit la scurt timp dupa ce presedintele Traian Basescu a afirmat ca ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, Dan Sova, a primit proiectul Rosia Montana direct de la RMGC.

Seful statului l-a acuzat pe Sova de incompetenta, sustinand ca a primit proiectul direct de la "baietii de la Rosia Montana Gold Corporation" si l-a trimis mai departe premierului care, la randul sau, vrand sa scape de responsabilitate, l-a trimis in Parlament.

"Parlamentul, si daca ar vrea sa defriseze de neconstitutionalitate aceasta lege, pur si simplu nu poate, e construita neconstitutional. Baietii de la RMGC au facut o lege, i-au dat-o lui Sova, si Sova s-a dus la Ponta si a zis 'ia uite sefu' ce lege am facut'. Iar Ponta, bucuros ca scapa de raspundere si o trimite la Parlament, a luat-o de buna. Si Ponta e jurist, nu inginer ca mine", a mai acuzat presedintele.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Victor Ponta Basescu, #Victor Ponta politicieni cumparati RMGC, #politicieni cumparati RMGC , #premier
Comentarii
Poza sevastian
sevastian
rank 1
El e unul dintre cei vanduti diavolului.