Ponta intrebat de pensiile parlamentarilor: Nu sunt deputat, sunt presedintele PSD, prim-ministru

Luni, 20 Aprilie 2015, ora 15:32
2267 citiri
Ponta intrebat de pensiile parlamentarilor: Nu sunt deputat, sunt presedintele PSD, prim-ministru
Foto: Arhiva Ziare.com

Victor Ponta, care este si deputat, a fost intrebat, luni, in acesta calitate, cum apreciaza proiectul privind pensiile speciale ale parlamentarilor, el declarand: "Nu sunt deputat, sunt presedintele PSD, prim-ministru" si precizand apoi ca "Parlamentul poate decide singur asupra acestui lucru".

Atunci cand jurnalistul i-a atras atentia ca este membru in Parlament, Victor Ponta a admis si a precizat ca a fost ales "de catre alegatorii din municipiul Targu Jiu".

Parlamentarii s-au inghesuit sa semneze pentru pensiile speciale - Vezi listele pe partide

Intrebat daca este de acord cu pensiile speciale ale parlamentarilor sau daca ar fi de acord ca la incheierea mandatelor sa aiba o astfel de pensie, Ponta a spus ca Parlamentul este in masura sa decida, iar el mai are "foarte mult" pana la incheierea mandatelor.

"Cred ca Parlamentul poate sa decida singur asupra acestui lucru. In ceea ce ma priveste, mai am totusi foarte mult pana la incheieera mandatelor", a afirmat liderul PSD.

Vineri, aflat la Bistrita-Nasaud, unde jurnalistii i-au pus aceeasi intrebare, premierul Victor Ponta a spus ca el se ocupa "de pensiile celor aproape sase milioane de pensionari din Romania" si ca a avut grija "sa nu le taie nimeni cu niciun leu", fara a da un raspuns concret.

Mircea Ionescu Quintus: Mi-e si jena. Liberalii sa aleaga intre PNL si pensia nesimtita (Video)

Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor, care prevede pensiile speciale ale parlamentarilor, a fost depusa joi la Camera Deputatilor si este semnata de 255 de deputati si senatori.

Potrivit proiectului, deputatii si senatorii vor avea dreptul dupa exercitarea mandatului, la cerere, la implinirea varstei standard, la o indemnizatie lunara pentru activitatea de parlamentar, de indemnizatie urmand sa beneficieze doar cei care nu mai au calitatea de parlamentar.

Ministrul Muncii se spala pe maini de proiectul pensiilor speciale pentru parlamentari

Calculul acestei pensii se va face prin inmultirea 0,55% din indemnizatia bruta lunara de parlamentar cu numarul mandatelor, iar pensia se va actualiza ori de cate ori se va majora sau indexa indemnizatia parlamentarilor si se va cumula cu orice tip de pensie din sistemul public de pensii.

Citește și:
Rafila, convins că Ciolacu va fi premier: ”Nu cred că se pune problema să nu se producă această schimbare”
Rafila, convins că Ciolacu va fi premier: ”Nu cred că se pune problema să nu se producă această schimbare”
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, susține că schimbarea de premier va avea loc cu siguranță, fiind parafată în cadrul protocolului care a stat la baza formării coaliției de...
Cum arată documentul care atestă că Sorin Cîmpeanu l-a dat în judecată pe Cristian Preda. Pârâtul: "Ceva este în neregulă"
Cum arată documentul care atestă că Sorin Cîmpeanu l-a dat în judecată pe Cristian Preda. Pârâtul: "Ceva este în neregulă"
Fostul ministru al Educației Sorin Cîmpeanu a introdus o acțiune în justiție pe numele fostului europarlamentar Cristian Preda. Preda susține că a aflat de la un jurnalist că Sorin...