Ponta, intrerupt in Parlament de Neamtu si Ofiteru: Tradatorul vrea sa vanda Romania!

Marti, 17 Septembrie 2013, ora 17:36
11924 citiri
Ponta, intrerupt in Parlament de Neamtu si Ofiteru: Tradatorul vrea sa vanda Romania!

Presedintele Partidului Noua Republica, Mihail Neamtu, si vicepresedintele aceleiasi formatiuni, Augustin Ofiteru, au intrerupt discursul lui Victor Ponta Parlament, trecand cu un steag prin fata tribunei de la care vorbea premierul.

Mihail Neamtu l-a facut pe Ponta "tradator" si a strigat ca acesta "vrea sa vanda Romania", in timp ce a trecut prin sala de la Parlament cu un tricolor. Neamtu i-a aruncat lui Ponta si un saculet cu bani.

Dupa ce a cerut chestorilor din Parlament sa asigure ordinea in sala, aratandu-si surprinderea ca doi politicieni care nu sunt membri ai Parlamentului se afla in sala de plen, Ponta a facut cateva ironii pe seama lui Neamtu.

"Va rugam sa returnati banii (saculetul cu bani, n.red.) domnului Neamtu, poate are nevoie pentru constituirea noului partid. Stiu ca domnia sa a spus ca din lipsa de bani nu a fost ales in Parlament, nu din lipsa de voturi", a spus Ponta, dupa care a continuat discursul.

Mihail Neamtu, insa, si-a continuat protestul si afara din sala de plen, in fata camerelor jurnalistilor.

"Nu e nicio diferenta fundamentala intre Ponta si Antonescu, iar strada a zis ca ne-am saturat de acest sistem ticalosit. Ei au vandut Romania cu o companie care vrea sa distruga mediul inconjurator", a spus presedintele Noua Republica, dupa ce a fost dat afara din sala de plen.

"Este si mai grav faptul ca Ponta vrea sa vanda Romania. Evident ca deocamdata cel mai important lucru este ca romanii s-au trezit. Sute de mii de romani s-au trezit. Milioane de romani au facut atatea jertfe, 20.000 de romani au intrat in Piata Universitatii. Este doar inceputul trezirii. Sunt aici nu neaparat pentru ca as fi un politician, ci un cetatean", a mai spus Mihail Neamtu, inainte de a fi scos si din cladire.

Cel care i-a facilitat intrarea lui Mihai Neamtu in cladirea Parlamentului a fost deputatul Remus Cernea, opozant al proiectului de la Rosia Montana.

Intrebat daca stia despre intentiile lui Mihai Neamtu de a protesta si daca este de acord cu astfel de manifestari, Cernea a spus ca nu a facut altceva decat sa asigure dreptul de cetatean al colegului sau si ca restul este problema celor care se ocupa de securitatea cladirii.

"Sub nicio forma nu trebuie stimulate sau cultivate. Faptul ca domnul Neamtu a intrat in plen este problema celor de la securitatea Camerei. Eu sunt o persoana pacificista, nonviolenta. Eu am vazut doar momentul in care a venit la prezidiu si a inceput sa desfasoare un tricolor.

Nu inteleg de ce nu i s-a permis domnului Neamtu sa urce la bolcon. Consilierul meu, care s-a ocupat de intrarea lui Mihail Neamtu, mi-a spus ca ar fi o problema la intrare. Eu doar am facut un gest prin care am permis unui cetatean sa asiste la lucrarile Parlamentului, ceea ce este un drept constitutional", a declarat Remus Cernea, legat de protestul inedit din plen.

#protest steag comisie Parlament, #protest Rosia Montana, #premier intrerupt protest Parlament , #premier
Comentarii