Ponta invita Opozitia la consultari pe acordul cu FMI si bugetul pe 2014. Ce raspunde PDL

Vineri, 30 August 2013, ora 17:06
2002 citiri
Ponta invita Opozitia la consultari pe acordul cu FMI si bugetul pe 2014. Ce raspunde PDL
Foro: gov.ro

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca va trimite la inceputul saptamanii viitoare o scrisoare conducerilor PDL si UDMR pentru a-i invita la discutii pe tema unui nou acord cu FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana, precum si pe tema proiectului de buget pe 2014.

"Vreau sa va confirm cu aceasta ocazie faptul ca luni dimineata voi trimite scrisoare oficiala catre conducerea PDL, catre UDMR, de asemenea, pentru ca si ei au dorit, sa avem si discutii si politice, dar mai ales tehnice - eu voi fi insotit la aceste discutii de ministrul Chitoiu si ministrul Liviu Voinea - despre doua subiecte importante pentru Romania in aceasta toamna, care sunt importante si pentru Putere, si pentru Opozotie, si anume noul acord cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala si bugetul pe 2014", a spus Ponta.

El s-a declarat convins ca si cei de la PDL si cei de la UDMR, chiar daca sunt in Opozitie, inteleg ca nu pot sa refuze dialogul pe aceste doua subiecte importante pentru Romania.

"Merg la acest dialog cu toata convingerea ca nu le stim noi de la USL pe toate. Orice idee buna, chiar daca apartine PDL, PP-DD sau UDMR o vom include" a spus Ponta.

Predoiu: Daca vom merge la discutii cu Guvernul o facem ca sa ne luptam pentru solutiile noastre

PDL se va "lupta" pentru solutii sale de relansare economica intr-o eventuala discutie cu reprezentantii guvernului, una dintre acestea fiind micsorarea CAS-ului, asa cum democrat-liberalii cer "de mult timp", a declarat, vineri, prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu.

"Suntem interesati in relansarea economiei romanesti. Suntem ingrijorati de dificultatile oamenilor de afaceri romani si de pierderea locurilor de munca ale oamenilor. Guvernul e in impas, nu are solutii de relansare, de aceea era firesc sa accepte cererea PDL de a dialoga. Ei nu stiu ce sa faca.

Noi avem solutii, daca vom merge la discutii, vom merge sa ne luptam pentru ele. Deja USL a ajuns sa aplice solutiile PDL, discuta sa micsoreze CAS, asa cum noi cerem de mult timp", a spus prim-vicepresedintele PDL.

Predoiu a mai spus, ca "guvernul a pierdut timp pretios si nu a luat la timp masuri de relansare", lipsa de "pricepere si viziune" a Executivului "costand mii de oameni care si-au vazut afacerile ruinate si locurile de munca pierdute".

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Victor Ponta invita opozitia consultari, #Ponta consultari opozitie, #Ponta consultari PDL UDMR , #premier