Ponta: Italia pregateste o reducere a fiscalitati - Va exista si acolo o Opozitie ca in Romania?

Luni, 20 Iulie 2015, ora 14:06
3199 citiri
Ponta: Italia pregateste o reducere a fiscalitati - Va exista si acolo o Opozitie ca in Romania?

Premierul Victor Ponta a atacat din nou PNL, luni, pe tema Codului Fiscal, precizand ca si Italia vrea sa implementeze o reducere a fiscalitatii, insa spera ca Opozitia de la Roma sa nu se comporte ca cea din Romania.

"Italia doreste, la randul ei, sa propuna un pachet de reducere a fiscalitatii, ca alternativa la politica de austeritate! Interesant de vazut daca va exista o Opozitie precum cea din Romania la acest proiect (intai sa sprijine planul de relaxare fiscala, apoi sa se dezica intr-un mod duplicitar - asa cum vor sa faca cei de la PNL).

Cel mai important e ca noi am reusit deja sa introducem o reducere semnificativa a taxelor si impozitelor (TVA la 9%, CAS redus etc.), sa avem incasari mai mari la buget si o crestere economica record - astfel reprezentam un model de urmat pentru alte state europene! Aceasta este directia in care trebuie sa mergem in continuare prin noul Cod Fiscal!", a scris pe Facebook Victor Ponta.

Premierul italian, Matteo Renzi, a anuntat ca va aplica o reducere semnificativa a impozitelor, masurile fiind implementate pe parcursul a trei ani. Seful Guvernului de la Roma a tinut insa sa mentioneze ca acest lucru nu va implica o crestere a datoriei publice uriase.

Matteo Renzi promite o reducere a fiscalitatii fara precedent in istoria Italiei

Contre intre Guvern si PNL pe Codul Fiscal

Presedintele Klaus Iohannis a retrimis vineri Codul Fiscal pentru reexaminare la Parlament.

"In materie fiscala, legiuitorul trebuie sa promoveze o atitudine echilibrata si rationala, de natura a nu genera disfunctionalitati care, ulterior, sa necesite frecvente corectari de ordin legislativ.

In acest sens, in elaborarea unui nou Cod Fiscal nu ar trebui promovate politici care genereaza fiscalitati excesive, dar nici relaxari accentuate. Masurile de austeritate ale anului 2010 trebuie sa ramana istorie. Revenirea la politici fiscale riscante si cu consecinte negative pe termen lung reprezinta o experienta pe care nu numai clasa politica nu si-o mai poate permite dar, mai ales, costurile acestora nu trebuie sa mai fie suportate de cetateni", anunta un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Iohannis retrimite Codul Fiscal la Parlament si subliniaza riscurile pe termen lung

Iohannis respinge Codul Fiscal: Ponta il acuza in termeni foarte duri ca ar actiona la comenzi externe

Ulterior, liberalii i-au tinut partea, in frunte cu prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu, iar acest lucru i-a infuriat pe social-democrati, care au amintit ca Opozitia a fost cea care s-a bautut cu caramida in piept ca a obtinut o scadere cu inca un punct procentual la TVA, de la 20% la 19%.

Alina Gorghiu: Nu inteleg isteria pe care PSD o aduce in spatiul public cu privire la Codul Fiscal

Ponta spune cine sunt liberalii care au votat Codul Fiscal: Ar fi o adevarata catastrofa pentru Romania!

C.P.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Ponta Italia reducere fiscalitate, #Ponta atac PNL Cod Fiscal, #Ponta Cod Fiscal , #premier