Ponta l-a demis pe seful ISC dupa scandalul Nastase - Trofeul Calitatii

Joi, 24 Mai 2012, ora 12:45
8974 citiri
Ponta l-a demis pe seful ISC dupa scandalul Nastase - Trofeul Calitatii
Foto: Arhiva Ziare.com

Seful Inspectoratului de Stat pentru Constructii, Adrian Grajdan, a fost demis din functie, joi, de catre premierul Victor Ponta.

"Decizia a fost luata din cauza comportamentului sefului ISC, care a luat decizii fara sa-l informeze pe primul ministru, desi institutia pe care o conduce se afla in subordinea primului ministru", se afirma intr-un comunicat de presa al Guvernului, remis Ziare.com.

Adrian Grajdan a fost pus in functie pe 18 mai. La doar patru zile dupa numire, Grajdan a luat decizia ca ISC sa renunte la calitatea de parte civila in dosarul de coruptie al lui Adrian Nastase. In dosarul "Trofeul Calitatii", procurorii DNA il acuza pe Adrian Nastase ca a adus un prejudiciu Inspectoratului de Stat pentru Constructii de peste 64 de milioane de lei, aproximativ 1,5 milioane de euro.

Seful ISC, Constantin Grajdan si-a motivat decizia prin dorinta de a repara o greseala. "Eu am fost unealta, pentru ca eu am dus documentele la DNA care l-au incriminat pe domnul Nastase. Acum, am trimis din propria initiativa adresa la Inalta Curte pentru ca trebuia sa-mi repar cumva greseala de atunci. Nu m-a pus nimeni, am facut-o din propria initiativa", a declarat Balaban, citat de Romania Libera. "Am facut acest lucru si pentru ca se implinesc 150 de ani de cand Alexandru Ioan Cuza a infiintat aceasta structura", a completat el.

Cuza, "vinovat" de disparitia prejudiciului din dosarul "Trofeul Calitatii"

Miercuri seara, dupa ce Grajdan si-a facut publica decizia, procurorii DNA au descins la sediul ISC pentru a ridica mai multe documente.

Descinderi surpriza ale DNA in dosarul "Trofeul calitatii", al lui Adrian Nastase

Actiunile lui Stelian Grajdan au determinat si o reactie dura din partea Opozitiei, care i-a cerut demisia. Presedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat, joi, ca PDL cere demisia din functie a premierului Victor Ponta.

"In prima sedinta de Guvern, Victor Ponta a trecut in subordinea sa Inspectoratul de Stat in Constructii - cu ce scop? (...)Cu asemenea manevre, Guvernul Ponta incearca sa se substituie Justitiei (...)Cerem demisia imediata a domnului Constantin Grajdan, a domnului prim ministru Victor Ponta, cel care l-a numit", a spus Blaga.

PDL cere demisia lui Ponta pentru cazul ISC - Nastase

In dosarul "Trofeul Calitatii", fostul premier Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Adrian Grajdan demis, #Adrian Grajdan Trofeul Calitatii, #Ponta demis sef ISC, #Ponta ISC Nastase , #premier