Ponta, la ambasada SUA: Mesajele pe combaterea coruptiei, rezonabile si binevenite (Video)

Joi, 03 Iulie 2014, ora 22:55
3053 citiri
Ponta, la ambasada SUA: Mesajele pe combaterea coruptiei, rezonabile si binevenite (Video)
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la receptia de Ziua Independentei de la Ambasada SUA, ca mesajele pe care administratia americana le-a transmis societatii romanesti privind importanta respectarii statului de drept, a transparentei si a combaterii coruptiei sunt "rezonabile si binevenite".

"Este al treilea an cand reprezint Guvernul si poporul roman la receptia de Ziua Independentei si pot sa spun ca, fata de anul 2012, anul acesta este mai insorit", a spus Ponta in debutul discursului sau, pe care l-a sustinut in limba engleza.

Premierul a tinut sa promita ca va fi prezent si anul viitor la aceasta sarbatoare si si-a exprimat convingerea ca si Duane Butcher va fi prezent, in ciuda noului job pe care il incepe.

Ce spune Duane Butcher despre viitorul ambasador american la Bucuresti

Premierul a declarat ca Romania a dovedit, prin sacrificiile soldatilor sai, ca este un parter de incredere.

El a spus ca indrazneste sa spuna ca "parteneriatul special cu SUA a fost intotdeauna important pentru Romania" si se bucura sa vada si sa simta "ca acum este foarte important de asemenea si pentru Statele Unite".

Romania, partener de incredere pentru R. Moldova

Ponta a multumit oficialilor SUA pentru sprijinul acordat Republicii Moldova si a dat asigurari ca Romania va fi un partener de incredere si devotat pentru Republica Moldova, Ucraina si Georgia, dar si pentru toate tarile care au decis sa mearga pe drumul proeuropean.

Premierul s-a referit si la declaratiile pe care insarcinatul cu afaceri al SUA, Duane Butcher, le-a facut, recent, intr-un interviu, si in care spunea ca este convins de faptul ca urmatorul presedinte al Romaniei va fi un politician proamerican si proeuropean.

"Trebuie sa fiu de acord, nu stiu cine va fi viitorul presedinte, dar toti liderii politici importanti din Romania sunt devotati, proamericani si proeuropeni", a afirmat premierul.

Ponta a vorbit si despre mesajul americanilor prinvind statul de drept si combaterea coruptiei in Romania.

"Mesajele pe care administratia americana le-a transmis intotdeauna societatii romanesti, legat de importanta respectarii statului de drept, a transparentei si a combaterii coruptiei, cred ca sunt rezonabile si binevenite, pentru ca este in primul rand interesul Romaniei sa aiba o societate transparenta si in care sa domneasca statul de drept", a declarat premierul Romaniei.

El a spus ca se bucura sa vada ca vicepresedintele Joe Biden si alti reprezentanti ai Statelor Unite si ai ambasadei au vorbit despre imbunatatiri in toate aceste domenii si si-a exprimat convingerea ca Romania va putea urma acest trend pozitiv.

Victor Ponta i-a transmis si un mesaj lui Duane Butcher, aflat la final de mandat. "Imi va lipsi", a spus premierul, multumindu-i acestuia pentru colaborarea excelenta si precizand ca au avut foarte putine "neintelegeri" si foarte multe puncte comune de vedere.

"Sunt sigur ca, lucrand impreuna, a facut ca Romania sa fie o tara mai buna", a mai declarat Victor Ponta, adaugand ca Duane Butcher a fost mereu "un prieten adevarat al Romaniei" si spera ca va reveni in tara noastra.

El i-a transmis lui Butcher: "Ati lasat tara intr-o situatie mult mai buna si sunt sigur ca o veti gasi intr-o situatie si mai buna".

Insarcinatul cu afaceri al SUA, Duane Butcher, a declarat, joi, in cadrul receptiei organizate cu ocazia sarbatoririi Zilei Indepedentei, ca Romania a inregistrat progrese extraordinare in lupta impotriva coruptiei si in asigurarea existentei unor institutii independente.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Ponta coruptie ambasa SUA, #Ponta ambasada SUA, #Ponta Duane Butcher , #premier