Ponta, la Berlin: Ramane sa dovedim ca putem fi un guvern mai eficient

Autor: Ana Ilie
Luni, 10 Iunie 2013, ora 23:12
3397 citiri
Ponta, la Berlin: Ramane sa dovedim ca putem fi un guvern mai eficient

Premierul Victor Ponta a inteles, dupa convorbirile avute in timpul vizitei la Berlin, inclusiv cu cancelarul german Angela Merkel, ca Germania priveste Romania ca fiind o tara cu potential, pe care si-o doreste partenera in continuare. Premierul a aratat ca e randul sau sa dovedeasca eficienta Guvernului.

"Am fost tratat ca un prim-ministru al unei tari importante pentru Germania", a spus Ponta, invitat la Antena3.

"Eu am inteles primirea de astazi ca un semn ca Germania respecta si considera Romania o tara importanta si dincolo de lucrurile tensionate de anul trecut am revenit la o situatie care e importanta pentru Romania si Germania", a continuat premierul, subliniind ca presedintele Traian Basescu "nici nu a pus o vorba buna, dar nici nu a impiedicat aceasta intalnire".

De altfel, nu a fost readusa in discutie criza verii 2012: "N-am redeschis subiectul anului 2012, nici doamna Merkel nu l-a redeschis. Modul in care s-a organizat vizita, pe latura economica si politica la cel mai inalt nivel, este mesajul de interes politic de pace intre oameni politici intre cele doua tari".

Ponta a insistat pe partea economica a vizitei, avand de transmis si un mesaj investitorilor germani.

"N-as vrea sa nu mentionez ca dincolo de intalnirea politica am avut o intalnire la Deutsche Bank cu un numar important de investitori germani. Partea economica a fost in mod sigur preocuparea principala (...) Vreau sa transmit un mesaj pentru firmele germane: oricine creeaza un loc de munca in Romania este un prieten al guvernului roman", a spus premierul.

"Vizita de astazi e un semn ca oamenii politici si din economia germana vad potentialul Romaniei si vad in Romania un partener important. Ramane sa dovedim ca putem fi un guvern mai eficient in a ne lupta cu aceste tare ale Romaniei...

Cel mai pozitiv sentiment este ca oamenii sunt gata sa ne vada intr-o lumina mult mai buna decat ne-au vazut in alte dati si asta inseamna ca toate eforturile merita", a incheiat prim-ministrul.

Citeste si:
De ce ne conduc proștii?
De ce ne conduc proștii?
Pentru că mediocritatea a devenit... sub-mediocritate, urmare a scăderii vertiginoase a nivelului educației reale.Grav și deranjant în societate este când pe curba distribuției gausiene a...
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Fostul lider al PSD Liviu Dragnea susţine că nu există probe care să îl incrimineze în alte dosare penale. Dragnea neagă că ar fi mers în vacanţe exotice pe bani publici ori pe fonduri...
Sursa: Ziare.com