Ziare.com

Ponta, la Muzeul Holocaustului din Washington: Avem obligatia de a ne asuma trecutul

Joi, 24 Octombrie 2013, ora 07:55

   

Ponta, la Muzeul Holocaustului din Washington: Avem obligatia de a ne asuma trecutul
Premierul Victor Ponta a participat miercuri la semnarea unui acord ce prevede continuarea cooperarii intre Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington, Ministerul Educatiei Nationale din Romania si Institutul "Eli Wiesel".

"Eu am recunoscut ca prima data am avut acces la date privind Holocaustul din Romania aici la dumneavoastra si ca, in mod sigur, la fel ca si cei din generatiile mai mari, din generatia mea, au constatat ca la scoala s-au evitat partile sensibile ale istoriei. Cred ca avem obligatia de a ne asuma trecutul, asa cum este el, si de a spune intotdeauna si lucrurile rele. Cred ca singurul lucru rusinos este sa nu recunosti, sa nu accepti istoria.

Si cu sprijinul dumneavoastra si cu sprijinul ministerului Educatiei sunt convins ca generatiile noi vor fi mai bine educate si mai bine informate fara niciun sentiment suplimentar de vinovatie, ci doar asumand istoria si cunoscand-o pentru a nu mai accepta niciodata, nu repetarea sa, dar nici macar cosmetizarea sa, ceea ce cred ca este foarte important", a declarat premierul Victor Ponta la finalul ceremoniei de semnare a acordului cu Muzeul Memorial al Holocaustului in timp ce efectua un scurt tur al muzeului.

Radu Ioanid, seful diviziei de cercetare arhivistica din cadrul Muzeului Memorial al Holocaustului de la Washington, cel care l-a insotit pe premier in periplul sau muzeal, a declarat, la randul sau, ca in ceea ce priveste Holocaustul nu se poate vorbi de vinovatia unui popor, ci de a unui regim politic.

"Ma bucur ca ati folosit cuvantul vinovatie pentru ca punctul nostru de vedere a fost intodeauna ca nu este vorba de vinovatia unui popor, este vorba de vinovatia unui regim politic", a spus Radu Ioanid.

Seful diviziei de cercetare arhivistica din cadrul Muzeului Memorial al Holocaustului a oferit in cadrul prezentarii facute premierului si presei romane amanunte despre Holocaust-ul din Romania si a multumit "Guvernelor romanesti succesive postcomuniste si presedintilor Romaniei postcomuniste", care au sprijinit activitatea muzeului.

"Acest credit, cum se spune in engleza, trebuie dat Romaniei care a stiut sa-si asume, cu curaj, nu fara dificultati o pagina dificila a istoriei sale", a declarat Radu Ioanid.

Acordul semnat miercuri la sediul Muzeului Memorial al Holocaustului din Washington prevede continuarea colaborarii cu partea romana, prin intermediul Ministerului Educatiei si Institutului Eli Wiesel, in sensul completarii manualelor alternative cu elemente privind Holocaustul si introducerii ca obiect de studiu la nivelul ciclului gimnazial, incepand cu anul scolar viitor.

Semnatarii, directorul Muzeului Holocaustului din Washington, Sara Bloomfield, ministrul roman al Educatiei, Remus Pricopie, si directorul Institutului Elie Wiesel, Alexandru Florian, au apreciat buna colaborare interinstitutionala in toti acesti ani si s-au declarat convinsi ca noul demers vine sa completeze educatia in privinta Holocaustului pentru generatiile viitoare.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 624 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Asa plagiatore...aratati fata adevarata

Sa stie poporul ca te tragi din evreu rus..
Nu e de mirare ca vinzi cu usurinta tara evreilor

 

frumos

dar care trecut? De ce numai inainte de 1944 (cu asa zisa mare implicare a noastra la Holcst)?
dupa 1946 cu "armata" de evrei bolsevici (sute!) bagati in administratia noastra si in sistemu de represiune unde e?? aproape 50 de ani de teroare rosie nu inseamna nimic, nu-i asa?
si apropos, de visinescu, ficior (care erau doar niste executanti nenorociti) si ceilalti, ce se mai aude?

Frumos Muzeul Holocaustului, frumos oaspetele ! Vivat Pontake

Sunt foarte curios daca bunica NAUM, " bucovineanca " a comandat circumcizia pentru dragul ei nepotel cu ochelari, Victors-Viorel...probabil ca la Muzeul Holocaustului, Pontake i-a asigurat pe cei de acolo ca e de-al lor, dintre ei, pentru ei, vesnic ! Iar neica Ioanid, l-a fortat practic pe plagiator sa promita ca va introduce in ciclul gimnazial studierea ororilor petrecute in trecut...deci evreii nu numai ca au pus stapanire pe economia si finanta Romaniei, dar se baga cu forta si in invatamantul romanesc pentru indoctrinarea noilor generatii ! Rabdam cam multe afronturi, noi, romanii, nu vi se pare ? Pana cand ?

Ponta: "Avem obligatia de a ne asuma trecutul" macar sa fi spus ceva

... original, dar ca de obicei, plagiaza, repeta ce au spus altii, inaintea lui... Acest lucru l-a spus si Iliescu si nu o singura data...

 

Trebuia sa spuna ca...

...Avem obligatia de a ne scapa din guvern de Sova dupa ce a scos pe gura.

Bietul Ioanid ,,,Izic si strul au fost exterminatori ai romanilor!

Buna treaba , din toate tarile ocupate de germani , evrei au avut in Romania atit cit mai era atunci ca teritoriu , cele mai mici pierderi numerice ,datorita protectiei regimului roman !Spre exemplu in partea din Transilvania ocupata de maghiari ,evrei au fost deportati aproape in totalitate !Cel mai mare nr de emigrari in Israel in ani 60 -70 au avut loc din Romania din toate tarile satelit ale Rusiei !!
In loc de multumiri pt acest lucru , sintem acuzati la gramada cu cei ce au dat dovada de exces de zel din regimul maghiar , german, francez, polonez etc unde cifrele sin inspaimintatoare !Dupa 1945 peste 2 milioane de romani din elita tari , ofiteri , doctori , ingineri , intelectuali si majoritatea taranilor harnici etichetati chiaburi au fost inchisi in lagare si inchisori ,fiind distrusi fizic si psihic !Guvernul si securitatra constituite de rusi atunci cuprindea 90 % evrei in componenta iar restul de 10% erau maghiari , rromi , si romani o mica minoritate !Rezultatul distrugeri elitei romanesti a fost o raminere in urma a Romaniei cu peste 100 de ani fata de alte tari vest -europene !
http://www.miscarea.net/holocaustul-evreilor-impotriva-romanilor.htm
Despre asta nu o sa se scrie in manualele scolare D-le Ponta , asta nu e istorie ?
http://www.romaniacarnavalului.com/2011/01/holocaustul-genocidul-evreilor.html
O comparatie in cifre documentate fata de alte tari vecine , cu victimele din ambele parti ar arata adevarul, nu doar opinia celui bogat si ajuns ,,,
Cine nu cunoaste istoria , o sa o repete ,,,,,,
Cind vor veni si cei din tabara lui Ioanid si Eli Wiesel la un muzeu al celor 2 milioane de victime romanesti distruse de experimentele comuniste patronate de 90 % de reprezentanti evrei in guvern si securitate , ce au emigrat bine mersi dupa misiunea ucigasa in Israel , cu mici excepti ca revolutionari din 89 ca sasa Bardenko nume schimbat in birladeanu , saul Brukner nume schimbat in brucan ori peter Newllander devenit petre roman , sa-si ceara scuzele de rigoare ca dvs lor?
Parca nimeni totusi din Israel ori a sustinatorilor din Sua nu au binevoit sa-si ceara scuze porului roman pt aceste crime ....nici noi nu avem nimic cu evrei de rind dar sionismul are ce are cu noi nici in ceasul al 12 -lea nu i-si recunosc greselile membrilor natiei lor ,cum facem noi ,cit despre scuze din partea lor , liniste de mormint!

 

Ce ai tu de asumat, plagiatorule?! Te-ai dus acolo ca sa pupi supus

mana stapanului financiar al US, verisorii tai de kiboutz, camarade Naum!
Cata lipsa de demnitate si ipocrizie! Coloana ta vertebrala era Antonescu, fara vociferarile lui esti a paiata moale, o girueta care se intoarce cum sufla vantul.

 

"Politica pașilor mărunți", deja destul de cunoscută in "problema

Transilvaniei", o politică strategică și un scop final in ceea ce privește "holocaustul" ce se vrea a se recunoaște că a avut loc in Romania.

Am toată convingerea că in Romania nu a fost holocaust pentru simplul motiv că de cand mă știu nu am simțit și nu am la cunoștință ca romani de-ai mei să aibă față de poporul evreu acea ură necesară pentru a comite asemene crime odioase.
Educația pe care am primit-o de mic copil, in familie, școală, locurile de muncă nu a făcut niciodată o aluzie măcar la faptul că evreii, fie ei și numai in parte, ar fi fost intr-o contradicție cu romanii pentru a se ajunge la astfel de soluții.
Cercetand istoria evenimentelor am constat că au fost ceva probleme, dar in nici un caz generate de oameni din neamul meu. Riposta care s-a dat acelora care au atins demnitatea de a fi roman, este justificată și dreaptă și ține oricum de un context ce s-a desfășurat pe timp de război și nu a fost ca o pedeapsă dată unui popor ci unor indivizi ce au cutezat să batjocorească deliberat militarii romani.
Azi, in anumite universități din Romania, studenții noștri au ca opțiune, două cursuri: unul despre "holocaustul din Romania" și celălalt despre "sionism".
Ca participant la diferite conferințe pe aceste teme, am constatat că sunt prezentate numai pozițiile celor care susțin că in Romania a fost holocaust ceia ce arată din plin subiectivismul in această abordare, deși are pretenția că este și științifică.
Părțile, din nefericire, iși prezintă punctul de vedere separat, fapt ce reprezintă o problemă in dispută, incă și in nici un caz nu trebuie mers ca pană acum știindu-se bine că sub aceste manifestări iși fac loc planuri ascunse in contradicție cu adevărul istoric și interesele cetățenilor romani și a Romaniei.
A accepta această "politică a pașilor mărunți" ce are drept scop incriminarea și determinarea statului roman de a recunoaște că in Romania a fost holocaust
, este total neproductivă azi, pentru ambele părți și riscă chiar să submineze bunele relații dintre poporul evreu și roman, mai ales că se știe că acolo

 

Un vot maxim pt un punct de vedere , lucid si pertinent !

Daca pozitia dvs . ar fi avut-o si premierul atunci poate se apropia de Titulescu !
Asa cu pozitia semiobscura a premierului evolutia
de la batal, cum il caracteriza ilici iliescu la berbec , ramine batuta in cuie !Pacat de el ...

Mulțumesc! Fiecare cu menirea lui.

Ce nu știe Ponta, cel mai incompatibil prim-ministru, pus de Traian Băsescu și statuat de electoratul ce nu a ințeles incă că fără muncă nu se poate:
Cum ți-e gandul, ți-e și fapta.
Cum ți-e fapta ți-e și soarta.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor