Ponta, la revenirea din Golf: Sa aprobam autostrada Comarnic - Brasov si ne retragem in glorie

Miercuri, 06 Mai 2015, ora 12:51
8907 citiri
Ponta, la revenirea din Golf: Sa aprobam autostrada Comarnic - Brasov si ne retragem in glorie
Foto: Realitatea Tv

Prim-ministrul Victor Ponta a condus sedinta saptamanala de guvern, miercuri, prima dupa vizita efectuata in tarile arabe. Cu aceasta ocazie, premierul a vorbit despre preturile la alimente si despre cardul de sanatate, precum si despre autostrada Comarnic-Brasov.

"Dle ministru Ioan Rus, sa aprobam Master Planul Comarnic-Brasov, ca asta a mai ramas, si apoi putem sa ne retragem in glorie", a spus Victor Ponta.

Autostrada Comarnic-Brasov, amanata din cauza pretului enorm

Referitor la cresterea pretului la alimente, dupa anuntul scaderii TVA, premierul considera ca "a fost buna agitatia" creata dupa masurile luate de comercianti si ca "a fost bun si rezultatul".

TVA redus la alimente: Dupa inspectia in supermarket, ministrul Agriculturii apeleaza la cetateni

"Inteleg ca vestile sunt bune, se vor afisa (preturile - n.red.) cu TVA 24 (la suta - n.red.), TVA 9. Sunt convins ca imediat dupa 1 iunie nu va fi nevoie sa facem foarte multe controale, ci toata lumea va aplica regulile de piata, ale unei piete libere. Dupa 1 iunie o sa vedem in ce masura apar alte probleme", a mai spus premierul.

Referitor la cardul de sanatate, prim-ministrul a mentionat ca este nevoie de acesta si de "combaterea risipei de bani din sanatate".

Banicioiu, chemat din concediu dupa scandalul cardurilor de sanatate

"Sunt convins ca trebuie imbunatatit sistemul, dar in acelasi timp ca este cea mai importanta schimbare pe care o facem in sanatate, se economisesc sute de milioane de euro", sustine Ponta.

Blocaj in sistemul cardurilor de sanatate. "Este inuman ce ni se intampla" (Video)

De asemenea, acesta a precizat ca evaziunea fiscala "e la fel de importanta ca si coruptia" si ca vrea sa continue combaterea evaziunii fiscale "si sa ii convingem pe oameni sa se conformeze voluntar la ceea ce este obligatie constitutionala".

Premierul este de parere ca, sambata, pe litoral, la Mamaia "s-a facturat cat tot sezonul trecut": "Mica evaziune trebuie sa o combatem si imi asum riscurile, ca pierdem voturi, ca ma critica...".

Huliti de turisti, inspectorii ANAF au dat amenzi uriase de 1 Mai: Mamaia e campioana

Predoiu, dupa controlul ANAF la Vama Veche: Pe Ponta nu-l deranjeaza nimeni in cluburile din Peninsula Arabica

Nu in ultimul rand, Ponta a spus ca, in cadrul vizitei efectuate in tarile din Golf, liderii arabi i-au intrebat pe decidentii romani "unde am fost in ultimii ani, ca ei au in continuare sentimente foarte bune pentru Romania".

#Ponta autostrada Comarnic Brasov, #Ponta preturi TVA, #Ponta card sanatate , #premier
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Ponta, la revenirea din Golf: Sa aprobam autostrada Comarnic -
S
Stan
rank 1